Sörimádók figyelem! Jön a budapesti Oktoberfest

6 év ago

Nem kell sokat kutakodni a hétvégén, ha egy hideg sört szeretnénk valahol legurítani. Október első hétvégén megnyitja kapuit a  budapesti…

Mutatjuk, hogyan készíts isteni “hamis” parfét!

6 év ago

Az Instagram nagy sztárja (az acai bowl mellett) a parfé vagy parfait, amely tulajdonképpen nem más, mint tejszínhabbal, tejszínnel dúsított…

Ha tudatosan étkeznél- Pléz Café most már a Corvinon is!

6 év ago

Fresh, fast, fabolous, azaz friss, gyors és csodálatos, hirdeti a Pléz Café mottója. Frissnek friss, gyorsnak gyors, de csodás is?…

Hummusz, te édes csicseriborsó

6 év ago

A csicseriborsó közkedvelt és gyakorta fogyasztott étel Indiában, Dél-Amerikában és Afrika számos pontján. Sajnos nálunk egyelőre csak a reformkonyha része,…

Növényi tejek- de mégis melyiket válasszuk?

6 év ago

Az állati eredetű tejről (és tejtermékekről) már évek óta hosszas vita folyik: szükséges-e avagy sem? A legmegosztóbb vélemények látnak napvilágot,…

Polenta variációk – az ezerarcú étel

6 év ago

Egy korábbi cikkünkben már olvashattatok a polentáról azaz a puliszka olasz változatáról. De nevezhetjük málénak vagy mamaligának is. Tulajdonképpen mindegy…

Corvin Gastropub – Kellemes vacsora a budai belvárosban

6 év ago

Buda belvárosában, a Fő utcában nyílt egy kellemes, új étterem Corvin Gastropub néven. Ide kaptam meghívást a Vájling.hu képviseletében egy bor,…

Sütőtök, amit nem csak sütni lehet

6 év ago

Bár a sütőtök őshazája nem teljesen tisztázott, egyes feltételezések szerint Közép-és Dél-Amerika trópusi vidékeiről származik. Az ott élő indiánok hamar…

5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt lemondasz a cukorról

6 év ago

Tisztázzunk valamit már a legelején! Nehogy valaki annak reményében kezdjen neki a cikk olvasásának, hogy itt a cukorról való lemondás…

Chili sin carne, a húsmentes chilis bab

6 év ago

A chili con carne egy igazi öregmotoros egytálétel, amelynek népszerűsége napjainkban is töretlen. Számos félreértés és vita tárgyát képezi, a…