A szakácskönyv meséje

6 év ago

A szakácskönyv érdekes műfaj. Különösen amióta nem is lenne rá szükség, hiszen ha kíváncsiak vagyunk egy receptre, csak utánanézünk az…

Modern konyhai eszköz – a 19. századból

6 év ago

A szegénységet mérő kritériumok között a mosogatógép hiánya nem szerepel – ezek szerint még nem olyan elterjedt és alapvető háztartási…

Múzeum, ahol a gasztronómia otthonra lelt

6 év ago

A magyar gasztronómia sok mindenre büszke lehet – arra is, hogy a világon máig egyedülálló módon országos szakmúzeuma van a…

Innen jön a mozzarella!

6 év ago

Valamikor megszokott, manapság különleges látvány a legelő, dagonyázó bivalycsorda. A bivaly ma védett őshonos állatfaj, megmentése érdekében tartását, tenyésztését EU-támogatásokkal…

Csobánc: a magányos tanú, terroir borokkal

6 év ago

A Balatonnal és környékével nem lehet betelni. Nem csak nyáron, és nem csak a strandon lehet itt eltölteni az időt…

Babér, a költői fűszer

6 év ago

„Majd kölcsönadhatod a krumplifőzlékembe – veregette meg a győztes vállát Bruckner Szigfrid.” – Lázár Ervin meséjének befejezése egy mondatban foglalja…

Mutassunk fügét?

6 év ago

Igen, már az ókori görögök és rómaiak is, akik a perzsáktól… – a citrom története is valahogy így kezdődött. A…

A nagy kukta-vita

6 év ago

Van, aki esküszik rá, hogy a húsleves kuktában főzve az igazi, mások a nagy lábosban hosszan főzés hívei. (És van,…

A horgász kálváriája

6 év ago

„2019 január 1-jétől ahhoz, hogy Magyarország vizein horgászni lehessen, horgász regisztráció szükséges.” – tájékoztatja az érintetteket a Magyar Országos Horgászati…

Étel, ami összeköt

6 év ago

Ki tudja, hogy a szükségből fakadó leleményesség, vagy a kulturális keveredés az oka annak, hogy a reszelt nyers krumpliból készült…