Fotó: BBC
A tejszínes-kolbászos tészta pillanatok alatt elkészül és még gyorsabban el is fogy.
Ha szívesen ennél valami meleget vacsorára, de megcsúsztál az idővel, és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. A magyaros ízvilágú tejszínes-kolbászos tészta gyors, egyszerű és ízletes, és szinte biztos, hogy minden hozzávaló megtalálható hozzá a konyhádban.
40 dkg tészta
Sós, lobogó vízben feltesszük a tésztát főni.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Összekeverjük a tejszínt, a paprikakrémet, a csípős paprikakrémet és a majoránnát.
Egy evőkanál olajon kevergetve megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük. Újabb 1 ek olajon megpirítjuk a kolbászt is. Ezután hozzáadjuk a tejszínes öntetet, reszelt sajtot, szalonnát és a meleg vizet.
Ha a mártás túl sűrű lenne, vizet adunk hozzá.
Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, majd a mártással összekeverve tálaljuk. Amennyiben nem fogyasztjuk el egyszerre a tésztát, csak az adagokra merjünk a mártásból, és mindenki saját maga forgassa össze. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…