Foto:allreceipes.com
A csirkemell elkészítésének számtalan módját ismerjük, és nagyon szeretünk új íz-kombinációkat kipróbálni. A mostani receptünk egy klasszikus ausztrál csirkés fogás, gombával, sajttal, szalonnával és mézes-mustáros csattantóval 🙂
Ha szeretnél bele még egy csavart, a felszeletelt gombát a megpirított bacon zsírján süsd át kicsit, mielőtt a csirkemellre teszed.
Hozzávalók:
Csirkemell filé
2,5 tk fűszersó
6 szelet bacon
½ csésze mustár
½ csésze méz
¼ csésze majonéz
1 ek olaj
Gomba szeletelve
3 csésze reszelt sajt
2 ek apróra vágott petrezselyem
Hagymapehely
A csirkemellet megmossuk, megtöröljük és bedörzsöljük fűszersóval, majd 30 percig letakarva állni hagyjuk a hűtőben.
A bacont egy közepes serpenyőben ropogósra sütjük, majd félretesszük
Egy külön tálba keverd össze a mustárt, mézet, majonézt és a hagymapelyhet.
Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az olajat (közepes lángon) és a csirkemelleket mindkét oldalát pirítsuk meg; 3-5 perc alatt oldalanként, amíg szépen megbarnulnak. Ezután egy nagy tepsibe tegyük a csirkemellet és rétegezzük az alábbi módon: kenjük meg a mézes mustáros szósszal (ne az egész szószt használjuk fel, egy kicsit tegyük félre a tálaláshoz) , fedjük be gomba szeletekkel, majd az egészet takarjuk le a bacon szeletekkel. A tetejét sajttal szórjuk meg.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Amikor már teljesen megolvadt a sajt, tálalhatjuk. Tálaláskor petrezselyemmel és a mézes-mustáros szósszal kínáljuk. Köretként riszt, bulgurt, vagy akár tésztát és készíthetünk.
Jó étvágyat kívánunk!
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…