A baconbe göngyölt mozzarella remek megoldás, ha szeretnénk valamit az asztalra tenni, mielőtt odaér a főfogás.
A bacon rengeteg mindennek jól áll, többek között a mozzarellának is, amelynek semleges ízét remekül feldobja a sós, szaftos szalonna. A baconbe tekert mozzarella praktikus karácsonyi falatka, amellyel bátran elindíthatsz egy látványos, karácsonyi lakomát, ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű, így kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak vele.
Baconbe göngyölt mozzarella
- mozzarella sajt (snack vagy nagyobb sajttömb);
- szeletelt szalonna (bacon)
- 1 teáskanál olívaolaj
A sajtot felhasználás előtt minimum egy órával a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen.
A sajtból ujjnyi vastag részeket levágunk, majd egyenként szépen körbetekerjük a szelet baconnel.
Kevés olajon, forró serpenyőben 5 perc alatt megpirítjuk a sajtfalatokat. Melegen tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]