A krumplis tészta és a kovászos uborka maga a megtestesült retró életérzés, ami mindenféle flinc-flanc nélkül is úgy jó, ahogy van.
Bármennyire is szeretjük a különlegességeket, vannak olyan hagyományos ételek, amelyekhez nem érdemes hozzányúlni, hagyni kell, hadd maradjanak meg olyannak, amilyennek egykoron megszerettük. Éppen ilyen a gyermekkor ízeit idéző gránátos kocka, alias krumplis tészta is, amelynek gyökerei még az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből eredeznek.
1 kg hámozott főtt krumpli
50 dkg száraztészta (általában fodros nagykocka)
1 fej vöröshagyma
5 dkg sima füstölt kenyérszalonna
5 dkg bacon
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kömény
bors
só
A vöröshagymát és a füstölt szalonnát egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát. Egy csipet sóval, borssal és köménymaggal megízesítjük, majd először saját levében, végül pedig egy kis víz hozzáadásával készre pároljuk.
A csomagoláson látható utasítás szerin, sós vízben kifőzzük a tésztát. Ha a tészta megfőtt, elkeverjük a krumplival. A bacont egy külön serpenyőben megpirítjuk.
A tésztára pirospaprikát szórunk, majd alaposan átforgatjuk. Ízlés szerint borsozzuk, és tetejére pirított bacont szórunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…