Fotó: Die Umweltberatung
A krumplis tészta és a kovászos uborka maga a megtestesült retró életérzés, ami mindenféle flinc-flanc nélkül is úgy jó, ahogy van.
Bármennyire is szeretjük a különlegességeket, vannak olyan hagyományos ételek, amelyekhez nem érdemes hozzányúlni, hagyni kell, hadd maradjanak meg olyannak, amilyennek egykoron megszerettük. Éppen ilyen a gyermekkor ízeit idéző gránátos kocka, alias krumplis tészta is, amelynek gyökerei még az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből eredeznek.
1 kg hámozott főtt krumpli
50 dkg száraztészta (általában fodros nagykocka)
1 fej vöröshagyma
5 dkg sima füstölt kenyérszalonna
5 dkg bacon
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kömény
bors
só
A vöröshagymát és a füstölt szalonnát egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát. Egy csipet sóval, borssal és köménymaggal megízesítjük, majd először saját levében, végül pedig egy kis víz hozzáadásával készre pároljuk.
A csomagoláson látható utasítás szerin, sós vízben kifőzzük a tésztát. Ha a tészta megfőtt, elkeverjük a krumplival. A bacont egy külön serpenyőben megpirítjuk.
A tésztára pirospaprikát szórunk, majd alaposan átforgatjuk. Ízlés szerint borsozzuk, és tetejére pirított bacont szórunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…