Forrás: The Spruce Eats
A gyors főzés mindig nyerő, főleg ha az embernek nincs ideje órákat a konyhában sürgölődni, a ripsz-ropsz kész bableves receptje például pont ilyen alkalmakkor jöhet jól!
A bablevesnél laktatóbb levest nem is nagyon tudunk elképzelni, ám mint többségében az ilyesfajta ételek, sajnos ez is hosszú főzési időt igényel. Van azonban egy-két trükk, amivel még ezek az időigényes ételek is gyorsan az asztalunkra kerülhetnek.
A bableves többnyire nem a gyorsaság jegyében szokott készülni, ám szükség néha törvényt bont, és ilyenkor jöhetnek a gyors receptek, mint például ez is itt. Ha egészségesebb verzióra vágyunk, akkor hús nélkül is elkészíthetjük – ebben az esetben még gyorsabban kész lesz -, és ilyenkor csupán a jó fűszerezésre kell odafigyelnünk.
Természetesen azért ez a recept sem 20 perces, de a többi bablevesessel ellentétben, nem igényel egy fél napot az elkészítése.
A tarját felkockázzuk, majd babérlevéllel és sóval együtt szépen feltesszük főni. A forrástól számított 20 perc múlva beletesszük a karikára vágott zöldségeket, és körülbelül 1 órán át főzzük.
Ezután beleteszem a babot, a csipetkét és a karikára vágott kolbászt, majd kb. 20 perc múlva berántjuk: 1/2 dl olajból és 1,5 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. A levesbe öntjük, összeforraljuk, és már tálalható is a leves.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…