A jacket potato, azaz a sült-töltött krumpli az angolok egyik kedvenc eledele, amelyet akár reggelire is bátran elkészíthetsz.
Bab, tojás, sült gomba, kolbász és szalonna, az angolok híresek a tartalmas reggelikről. Ugyan a jacket potato nem kifejezetten ez a kategória, a britek híres „zsebes krumplija” napindítónak is kiváló, hiszen kifejezetten finom, ízletes, tele van kalóriával, ráadásul millió és egy féle módon elkészíthető, akár úgy is, hogy reggelinek is jó választás legyen.
2 tk olívaolaj
4 nagy sütőburgonya
200 ml tejföl
Plusz az alábbiak bármelyike vagy mindegyike:
50 g cheddar, reszelve
4 ropogós szalonnareszelék, apróra vágva
4 újhagyma, vékonyra szeletelve
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A krumplikat jó alaposan megmossuk, ledörzsöljük konyhai kefével, aztán papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.
A krumplikat ecset segítségével alaposan megkenjük az olívaolajjal, sózzuk, majd alufóliával egyenként betekerjük őket. A csomagokat itt-ott átszurkáljuk villával.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a becsomagolt burgonyákat, majd légkeverés mellett 220 fokon 45-60 percig sütjük.
Amikor a burgonya elkészült, megvágjuk kicsit, és feltuningoljuk azzal, amit otthon találunk. Ez lehet például tejföl, ropogós szalonnapörc vagy épp vékonyra szeletelt újhagyma. A lényeg, hogy frissen, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…