Marha húsgolyók Tex-Mex módra

A Tex-Mex kifejezés egy finom és fűszeres jellegű konyhát takar, amelynek jellege  mára teljesen beépült a legtöbb amerikai életébe és ételébe. Ez nem is csoda, hiszen a konyha változatos szószokban, húsokban, tortillákban és egyéb specialitásokban bővelkedik.

A mexikói étel az Észak Amerikaiaknak olyan, mint az indiai ételek a briteknek: egy különleges konyha, ami az idők folyamán teljesen beépült a legtöbb amerikai életébe. Azonban fontos megjegyezni, hogy a népszerű amerikai mexikói jellegű ételek, valójában nem autentikus mexikói fogások, hanem Tex-Mex-ek, amely a mexikói, texasi, valamint az USA délnyugati konyháinak keveréke.

[tds_warning]Íme egy fűszeres, csípős fogás, amit feltétlen ki kell próbálnia mindenkinek, aki kedveli az erős, tartalmas mexikói jellegű fogásokat.[/tds_warning]

A sajtos tex-mex húsgolyók elkészítésében segítség lehet az alábbi videónk is!

Hozzávalók

  • 30 dkg darált marhahús
  • 40 dkg reszelt sajtkeverék
  • 1 nagy fej hagyma apróra vágva
  • fél csésze kenyérmorzsa, vagy finom szemű zabpehely
  • 2 evőkanál. frissen apróra vágott petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 jalapeño, vagy bármilyen erős paprika, apróra vágva
  • 1 nagy tojás
  • 1 üveg sűrített vagy zúzott paradicsom
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény

Elkészítése:

Egy közepes tálban keverjük össze a darált marhahúst, 1 csésze sajtot, zsemlemorzsát (zabpelyhet), petrezselymet, fokhagymát, jalapeñót (erős paprikák felét), tojást és köményt. Ízesítsük sóval és borssal, keverjük össze, amíg össze nem áll, majd 10 perc pihentetés után húsgombócokká formáljuk.
Egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon hevítsünk olajat. Helyezzük el benne a húsgombócokat egymás mellé, és oldalanként 2-2 percig pirítsuk őket. Majd ezután tegyük át őket egy tányérra.
Tegyük bele a hagymát és a maradék erőspaprikákat a serpenyőbe, és kevergetve főzzük puhára, 5 percig. Ezután keverjünk hozzá paradicsompürét (darabolt hámozott paradicsomot) a maradék sajtot és forraljuk fel a keveréket. Vegyük a hőmérsékletet közepesen alacsonyra, és tegyük vissza a húsgombócainkat a serpenyőbe. Lefedve pároljuk, amíg a húsgombóc meg nem fő, kb. 10-15 percig.
Tálalás előtt petrezselyemmel díszítjük. Köretként tortilla chipset ajánlunk! Jó étvágyat!

[sc name=”facebook” ]

Nyers Marcell
Nyers Marcell

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

2 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

4 hét ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago