Egy meleg nyári napon, amikor a napfény szinte táncolt a leveleken, ismét összegyűltünk, hogy élvezzük a finom ételeket és egymás társaságát. Az előkészületek közepette mindenki elfoglalt volt: a gyerekek a kertben játszottak, a felnőttek pedig a grill körül sürgölődtek.

Az egyik legjobb barátom, Laci, elhatározta, hogy bemutatja nekünk a mézes-mustáros sertéskaraj titkát. Lelkesen készítette a pácot, miközben folyamatosan ízlelgette, hogy biztosan tökéletes legyen. A karajok már a grillen sültek, amikor Laci elhatározta, hogy megmutatja, milyen mesterien forgatja a kukoricát a grillen.

Miközben a kukoricacsöveket forgatta, észre sem vette, hogy egy kis kutyus, a szomszéd kertből, csendben becsúszott a parti területére. Egyetlen szempillantás alatt felugrott és elkapta az egyik félig meggrillezett kukoricacsövet. Laci észre sem vette, csak akkor, amikor mindenki nevetésben tört ki. A kutyus boldogan szaladgált a kertben a kukoricacsővel, miközben mi próbáltuk visszaszerezni tőle.

Végül sikerült visszaszereznünk a kukoricát, és Laci újra nekiállt a grillezésnek, de most már jobban figyelt a kis látogatóra. Az incidens mindenkinek mosolyt csalt az arcára, és emlékeztetett minket arra, hogy a legjobb pillanatok azok, amelyeket váratlanul hoz az élet.

Mézes-mustáros sertéskaraj és fokhagymás-parmezános kukorica

Hozzávalók (4 fő részére):

Mézes-mustáros sertéskaraj:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss rozmaring ágak (opcionális)

Fokhagymás-parmezános kukorica:

  • 4 kukoricacső, megtisztítva
  • 3 evőkanál vaj, olvasztva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 50 g frissen reszelt parmezán sajt
  • Friss petrezselyem, apróra vágva
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Mézes-mustáros sertéskaraj:

  1. Egy tálban keverjük össze a mézet, dijoni mustárt, olívaolajat, fokhagymát, citromlevet, sót és borsot.
  2. A sertéskaraj szeleteket alaposan forgassuk meg a pácban, hogy mindenhol egyenletesen be legyenek vonva.
  3. Fedjük le, és hagyjuk a hűtőben legalább 1 órán át, de legjobb, ha egy éjszakán át pácoljuk.
  4. Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre.
  5. A bepácolt sertéskaraj szeleteket helyezzük a grillre, és süssük oldalanként 5-6 percig, amíg aranybarnák és átsültek lesznek.
  6. Ha szeretnénk, díszítsük friss rozmaring ágakkal a tálalás előtt.

Fokhagymás-parmezános kukorica:

  1. A kukoricacsöveket főzzük meg forrásban lévő vízben 5-7 percig, majd csepegtessük le.
  2. Egy kis tálban keverjük össze az olvasztott vajat, apróra vágott fokhagymát, sót és borsot.
  3. A megfőtt kukoricacsöveket kenjük meg a fokhagymás vajjal, majd helyezzük őket a grillre.
  4. Grillezzük a kukoricát 3-4 percig, időnként forgatva, amíg enyhén megpirul.
  5. Tálalás előtt szórjuk meg a kukoricacsöveket frissen reszelt parmezán sajttal és apróra vágott petrezselyemmel.

Reméljük, hogy ez a recept és történet inspirál titeket is arra, hogy megéljétek a nyár minden pillanatát, és élvezzétek a finom ételeket szeretteitek társaságában!

Hirdetés: