Cupákos

Laktató parasztreggeli, ha hosszú napnak nézünk elébe!

A parasztreggeli remek megoldás, ha hosszú program van kilátásban, és bőségesen fel akarunk tankolni kalóriával az egész napra. 

Főleg akkor szoktuk készíteni, amikor valami fárasztó egésznapos programnak nézünk elébe, és lehet, hogy csak este lesz majd lehetőségünk újra enni. Bár az étel eredetére hiába kerestünk, nem bukkantunk rá, minden bizonnyal a vidéki nosztalgia nevében születhetett az étel elnevezése.

Mindez tulajdonképpen mindegy is, hiszen a lényegen nem változtat: a szalonnás, hagymás, kolbászos, krumplis parasztreggeli (még ha nem is hivatalosan), de igazi hungarikum, ami egy fokkal sem könnyedebb, mint a britek kedvenc reggelije.

Húsmentesen is készíthetjük. Forrás: Cookpad

Hozzávalók

  • 1 ujjnyi vastag, jó minőségű szalonna
  • 2 db burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tv. paprika
  • 2 db tojás
  • bors

A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és egy öntöttvas serpenyőben pirosra sütjük.
A burgonyát meghámozunk és hajszálvékony karikákra szeleteljük. Rátesszük a szalonna zsírjára, picit megsózzuk, és fedő alatt lassú tűzön sütni kezdjük. Közben a hagymát és a paprikát kettévágjuk, és vékony csíkokra metéljük.

Rátesszük a krumplikarikákra, megsózzuk, és fedő alatt tovább pároljuk. Amikor már minden hozzávaló puha, egyenletesen ráöntünk 2 tojást, amit előtte megsózunk, és villával felverünk. Fedő nélkül addig sütjük, amíg a tojás megdermed.

Tányérra csúsztatva tálaljuk.

Recept forrása: Femina

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago