Fotó: taste
Bár a zöldségfasírtokért egyenesen odavagyunk, van egy olyan húsos verzió, aminek nagyon nehezen tudunk nemet mondani: a zabpelyhes pulykafasírt különösen finom, ha sütőben készítjük, így elkerülhetjük vele, hogy túl nehéz és olajos legyen.
Bár többnyire a zöldségből készült fasírtok pártján állunk, a zabpelyhes pulykafasírt illatának sosem tudunk ellenállni, amely ideális választás, ha szeretjük a hagyományos fogásokat, ám egy kissé diétásabb verzióra vágyunk.
A fasírt egyébként az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsféleség, ami finom krumplihoz, főzelékekhez, de önmagában majszolva is. Ha a hagyományos vonalat túl nehéznek találjuk érdemes szétnézni a reform-receptek háza táján is, ugyanis nagyon sok finom és egészséges fasírt-receptre is rábukkanni az interneten.
A darált pulykahúst összekeverjük a zabpehellyel és a fűszersóval. Hagyjuk pihenni, míg kisütjük hozzá a hagymát.
A hagymát apró kockára vágom és olívaolajon szépen üvegesre párolom.
Hozzákeverjük a húshoz, majd hozzáütjük a tojást is, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
Kis lapos pogácsákat formázunk belőle, kb. 18-20 darabot, majd előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Zöld salátához vagy tortillába is nagyon finom, de akár hamburgerbe is rakhatjuk.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…