Fotó: The Washington Post
Nem csak sült gesztenye és gesztenyepüré létezik ám a világon, a gesztenyekrémleves is nagyon finom, olyannyira, hogy akár desszertként is kínálhatod.
A gesztenye az őszi, téli szezon egyik legnagyobb sztárja, ám a legtöbben csak gesztenyepürés desszertként fogyasztják. Ugyan így is nagyon finom, illatos, melengető krémlevesként is érdemes elkészíteni, hiszen annyira egyszerű, és mégis zseniális, hogy egészen biztosan sokak kedvence lesz.
Természetesen illatos, friss szelídgesztenyéből is készítheted, de ha elkerülnéd az ezzel járó hosszadalmas macerát, akkor marad a jól ismert gesztenyemassza, amelyből pillanatok alatt elkészül az ínycsiklandó krémleves.
A mazsolát rumba áztatjuk, a gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy decilitert a cukorhoz és a pudingporhoz csurgatunk, majd simára elkeverjük.
A maradék tejet feltesszük a tűzre. Amikor felforrt, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyemasszát.
Folyamatos kevergetés mellett 2 percig főzzük.
Ezt követően a levest lehúzzuk a tűzről, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, majd botmixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a rumos mazsolát és a mézet, a tetejére ízlés szerint habtejszínt is kanalazhatunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…