Nem csak sült gesztenye és gesztenyepüré létezik ám a világon, a gesztenyekrémleves is nagyon finom, olyannyira, hogy akár desszertként is kínálhatod.
A gesztenye az őszi, téli szezon egyik legnagyobb sztárja, ám a legtöbben csak gesztenyepürés desszertként fogyasztják. Ugyan így is nagyon finom, illatos, melengető krémlevesként is érdemes elkészíteni, hiszen annyira egyszerű, és mégis zseniális, hogy egészen biztosan sokak kedvence lesz.
Természetesen illatos, friss szelídgesztenyéből is készítheted, de ha elkerülnéd az ezzel járó hosszadalmas macerát, akkor marad a jól ismert gesztenyemassza, amelyből pillanatok alatt elkészül az ínycsiklandó krémleves.
A mazsolát rumba áztatjuk, a gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy decilitert a cukorhoz és a pudingporhoz csurgatunk, majd simára elkeverjük.
A maradék tejet feltesszük a tűzre. Amikor felforrt, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyemasszát.
Folyamatos kevergetés mellett 2 percig főzzük.
Ezt követően a levest lehúzzuk a tűzről, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, majd botmixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a rumos mazsolát és a mézet, a tetejére ízlés szerint habtejszínt is kanalazhatunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…