Fotó: The Washington Post
Nem csak sült gesztenye és gesztenyepüré létezik ám a világon, a gesztenyekrémleves is nagyon finom, olyannyira, hogy akár desszertként is kínálhatod.
A gesztenye az őszi, téli szezon egyik legnagyobb sztárja, ám a legtöbben csak gesztenyepürés desszertként fogyasztják. Ugyan így is nagyon finom, illatos, melengető krémlevesként is érdemes elkészíteni, hiszen annyira egyszerű, és mégis zseniális, hogy egészen biztosan sokak kedvence lesz.
Természetesen illatos, friss szelídgesztenyéből is készítheted, de ha elkerülnéd az ezzel járó hosszadalmas macerát, akkor marad a jól ismert gesztenyemassza, amelyből pillanatok alatt elkészül az ínycsiklandó krémleves.
A mazsolát rumba áztatjuk, a gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy decilitert a cukorhoz és a pudingporhoz csurgatunk, majd simára elkeverjük.
A maradék tejet feltesszük a tűzre. Amikor felforrt, hozzáöntjük a pudingporos keveréket és az összetört gesztenyemasszát.
Folyamatos kevergetés mellett 2 percig főzzük.
Ezt követően a levest lehúzzuk a tűzről, hozzászórjuk a vaníliás cukrot, majd botmixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Hozzáadjuk a rumos mazsolát és a mézet, a tetejére ízlés szerint habtejszínt is kanalazhatunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…