Desszert

Epres bundáskenyér – finom és gyors édesség, ami reggelinek sem utolsó

Az epres bundáskenyér pofonegyszerűen elkészíthető, olyan finom, mint egy süti, ráadásul reggelinek sem utolsó. 

Az itthon ismert bundáskenyér tojással és fűszerekkel készül, ám a világ más tájain előszeretettel fogyasztják édesen, ami nem meglepő, hiszen akár reggelire, akár vacsorára, vagy csak úgy desszertként is kiváló választás. Aki szereti az édességeket, annak tuti be fog jönni ez a krémsajttal készült epres bundáskenyér-verzió is.

Hozzávalók

egy vekni francia vagy zsemlekenyér
6 evőkanálnyi ricotta krémsajt
30 dkg eper (vagy más gyümölcs, esetleg lekvár)
1 kiskanál fahéj
5 dkg vaj
2 tojás
1 dl tej
1 teáskanál kristálycukor

 

A kenyérből 6 szeletet szelünk, amelyekbe kb. 4 cm hosszan zsebet vágunk.

Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A feléhez 1 tk cukrot teszünk, és pépesítjük. A megmaradt epret is felszeleteljük, ám ezeket csak később használjuk fel.

Az eperpüréhez hozzáadjuk a krémsajtot, és elkeverjük. Úgy fog kinézni, mint egy sűrű epres joghurt.

A kenyérszeleteket egy-két evőkanálnyi epres ricottával megkenjük, majd egy két eperszeletet is teszünk rá. (Egy kevés eper maradjon a végére a díszítéshez.) Óvatosan összenyomjuk a kenyereket, hogy a zsebek összezáruljanak.

Két tojást egy deci tejjel és a fahéjjal elkeverünk. Mintha bundás kenyér készülne, a tejben megfürdetjük a kenyérszeleteket. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd a szeletek mindkét felét aranybarnára pirítjuk.

A töltött bundáskenyeret porcukorral megszórjuk, eperrel díszítjük, és melegen tálaljuk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago