Ha gyorsan kell valami édes, akkor a hamis tiramisu receptjénél keresve sem találunk jobbat: pillanatok alatt megvan, gyerekjáték az elkészítése és még gazdaságos is.  

Ami a tészták között a spagetti, az a desszerteknél a tiramisu. Szinte a világon nincs olyan ember, aki ne szeretné, hiszen a könnyű és csábítóan krémes desszert tipikusan mindenki kedvence. Az eredeti receptnek persze nincs párja, és az olasz cukrászok valószínűleg sírva fognák a fejüket a hamis tiramisu láttán, de szerintünk ez a krémporos, tojásnélküli változat is megállja a helyét, ha úúúgy ennénk valami édeset.

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 dl kávé
  • 1 csomag krémpor
  • 4 dl hideg tej
  • 3 dl tejszínhab
  • 10 dkg porcukor
  • kakaópor
  • fahéj

 

A babapiskótákat beleforgatjuk a lefőtt kávéba, majd elhelyezünk egy sort a jénaiban (vagy bármilyen formában).

A hidegen kikeverhető instant krémport (bármilyen íz lehet) 4 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd ennek a felét a babapiskótára halmozzuk, és csinálunk még egy babapiskótás-pudingos réteget.

A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. Ez kerül utolsó rétegként a babapiskóta tetejére. (Nem  a krémre!) Megszórhatjuk kakaóval, fahéjjal. 1-2 órát vagy akár egy éjszakát is hagyjuk a hűtőben, annál finomabb lesz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: