A céklasaláta és a főtt tojás külön-külön is nagyon finom, de ha a kettőt összeboronáljuk, akkor valami egészen fantasztikus sül ki belőle. Íme a céklalében pácolt főtt tojás receptje.
A céklalében pácolt főtt tojás látványos eleme lehet bármely tavaszi fogásnak, és előételnek, köretnek, de egészséges snacknek is remek választás. A pickled beet eggs, azaz a pink savanyított céklás tojás Pennsylvania egykori német bevándorlóitól, illetve leszármazottaitól származik, amely napjainkban leginkább az ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra.
A céklákat megpucoljuk, felszeleteljük, lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd 30-35 perc alatt puhulásig főzzük közepes lángon.
A hagymákat megtisztítjuk, a tojásokat pedig külön edényben 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük. Ha kihűltek, meghámozzuk őket.
A céklához hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, a fűszereket, sózzuk, beledobjuk a hagymákat, és újraforralástól számítva még 5 percet főzzük.
Ezután a tűzről lehúzzuk a céklát, majd zárható edénybe öntjük. A tojásokat belerakjuk, lefedjük, majd ha kihűlt, a hűtőbe tesszük, és 24 órát pácoljuk, érni hagyjuk.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…