A céklasaláta és a főtt tojás külön-külön is nagyon finom, de ha a kettőt összeboronáljuk, akkor valami egészen fantasztikus sül ki belőle. Íme a céklalében pácolt főtt tojás receptje.
A céklalében pácolt főtt tojás látványos eleme lehet bármely tavaszi fogásnak, és előételnek, köretnek, de egészséges snacknek is remek választás. A pickled beet eggs, azaz a pink savanyított céklás tojás Pennsylvania egykori német bevándorlóitól, illetve leszármazottaitól származik, amely napjainkban leginkább az ünnepi alkalmakkor kerül az asztalra.
A céklákat megpucoljuk, felszeleteljük, lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd 30-35 perc alatt puhulásig főzzük közepes lángon.
A hagymákat megtisztítjuk, a tojásokat pedig külön edényben 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük. Ha kihűltek, meghámozzuk őket.
A céklához hozzáadjuk az ecetet, a cukrot, a fűszereket, sózzuk, beledobjuk a hagymákat, és újraforralástól számítva még 5 percet főzzük.
Ezután a tűzről lehúzzuk a céklát, majd zárható edénybe öntjük. A tojásokat belerakjuk, lefedjük, majd ha kihűlt, a hűtőbe tesszük, és 24 órát pácoljuk, érni hagyjuk.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…