Forrás: Betty Crocker
Az angol cobbler lényegében a morzsasüti és a pite keveréke, ami kívül picit ropogós, belül pedig nagyon-nagyon szaftos!
Bár a crumble-t, azaz a morzsasütit már bemutattuk Nektek, most kistestvére a cobbler következik, amely rokonához hasonlóan a lusták egyik kedvenc süteménye.
A cobbler egyébként remekül variálható, csupán rajtunk áll a döntés, hogy milyen gyümölcsöt használunk fel hozzá, de szerintünk a savanykás finomságok nagyon jól passzolnak a pitéhez. Ráadásul amellett, hogy nem kell szigorú szabályok mentén haladnunk, ez a desszert gyakorlatilag elronthatatlan, és hidegen, melegen vagy langyosan is kitálalható finomság.
190 fokra-ra a sütőt előmelegítjük, majd egy sütőtálat vagy 6 kis tűzálló formát vajjal kikenünk.
A megmosott, lecsepegtetett áfonyát összeforgatjuk a liszttel, a barna cukorral, a citromhéjjal és a citromhéjjal, majd a formába tesszük.
A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót konyhai robotgép segítségével szép morzsalékosra kikeverjük. Ha ez megtörtént apránként mehet hozzá a feldarabolt vaj, amelyet beledolgozzuk a vaníliaaromával ízesített íróval együtt, és homogén masszává keverjük. Foltokban az áfonyára kanalazzuk, és nagyjából elsimítjuk.
Ezek után már nem is maradt hátra más, mint hogy a cobblert 25-30 perc alatt az előmelegített sütőben aranybarnára süssük. Melegen kínáljuk.
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…