A lusták sütije: tálban sült gyümölcsös cobbler

Az angol cobbler lényegében a morzsasüti és a pite keveréke, ami kívül picit ropogós, belül pedig nagyon-nagyon szaftos!

Bár a crumble-t, azaz a morzsasütit már bemutattuk Nektek, most kistestvére a cobbler következik, amely rokonához hasonlóan a lusták egyik kedvenc süteménye.

A cobbler egyébként remekül variálható, csupán rajtunk áll a döntés, hogy milyen gyümölcsöt használunk fel hozzá, de szerintünk a savanykás finomságok nagyon jól passzolnak a pitéhez. Ráadásul amellett, hogy nem kell szigorú szabályok mentén haladnunk, ez a desszert gyakorlatilag elronthatatlan, és hidegen, melegen vagy langyosan is kitálalható finomság.

Forrás Jo Cooks

Hozzávalók

  • 85 dkg áfonya
  • 3,5 dkg liszt
  • 7 dkg barna cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek citromlé
  • A tésztához
  • 21 dkg liszt
  • 6,5 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 8,5 dkg hideg vaj + a sütőtálhoz
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 1,2 dl író

 

190 fokra-ra a sütőt előmelegítjük, majd egy sütőtálat vagy 6 kis tűzálló formát vajjal kikenünk.

A megmosott, lecsepegtetett áfonyát összeforgatjuk a liszttel, a barna cukorral, a citromhéjjal és a citromhéjjal, majd a formába tesszük.

A tésztához a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót konyhai robotgép segítségével szép morzsalékosra kikeverjük. Ha ez megtörtént apránként mehet hozzá a feldarabolt vaj, amelyet beledolgozzuk a vaníliaaromával ízesített íróval együtt, és homogén masszává keverjük. Foltokban az áfonyára kanalazzuk, és nagyjából elsimítjuk.

Ezek után már nem is maradt hátra más, mint hogy a cobblert  25-30 perc alatt az előmelegített sütőben aranybarnára süssük. Melegen kínáljuk.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago