Ha az utolsó pillanatban kell valami desszertet összedobnod, akkor a répás muffin tökéletes választás a számodra. 

A muffin azért jó műfaj, mert millió és egy féle változatban elkészíthetjük, csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel az alapverziót. A répás muffin gyorsan kész finomság, ami még másnapra is puha marad.

Húsvéti répás muffin

150 g finomliszt
100 g zabpehelyliszt
120 g nádcukor
15 ml vaníliaaroma
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
fahéj ízlés szerint
100 g vaj
2 db tojás
2.5 dl tej
10 dkg sárgarépa

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd félretesszük.

A vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a felvert tojásokkal, a tejjel és a vaníliaromával együtt a száraz anyagokhoz adjuk. Robotgéppel az egészet összedolgozzuk, egészen addig, amíg csomómentes nem lesz a tészta. Ha túl sűrű lenne, mehet hozzá még egy kevés tejet.

A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük majd hozzáforgatjuk a tésztához.

A muffinpapírokat megtöltjük a masszával, majd 185 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!