Fotó: Cooking Classy
Ha az utolsó pillanatban kell valami desszertet összedobnod, akkor a répás muffin tökéletes választás a számodra.
A muffin azért jó műfaj, mert millió és egy féle változatban elkészíthetjük, csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel az alapverziót. A répás muffin gyorsan kész finomság, ami még másnapra is puha marad.
150 g finomliszt
100 g zabpehelyliszt
120 g nádcukor
15 ml vaníliaaroma
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
fahéj ízlés szerint
100 g vaj
2 db tojás
2.5 dl tej
10 dkg sárgarépa
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd félretesszük.
A vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük a felvert tojásokkal, a tejjel és a vaníliaromával együtt a száraz anyagokhoz adjuk. Robotgéppel az egészet összedolgozzuk, egészen addig, amíg csomómentes nem lesz a tészta. Ha túl sűrű lenne, mehet hozzá még egy kevés tejet.
A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük majd hozzáforgatjuk a tésztához.
A muffinpapírokat megtöltjük a masszával, majd 185 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…