Fotó: Tantalise My Taste Buds
Jobb napokon szívesen nekiállunk egy-egy komolyabb, nagyobb előkészületet igénylő süti elkészítésének, de ha ma valami gyors és egyszerű finomságra van csak kapacitás, akkor a mézes sült füge az egyik legjobb választás.
Ha nincs idő gyúrni, dagasztani, krémeket kikeverni és habot verni, akkor a könnyen és gyorsan elkészíthető finomságok között érdemes keresgélni. A mézes sült füge egy végtelenül egyszerűen összeállítható desszert, ráadásul éppen most van a szezonja, így nemcsak fagyasztott, de friss gyümölcsből is elkészíthető a finom nyalánkság.
10 db füge
5 ek méz
nádcukor
fahéj
A fügét megmossuk, végeit levágjuk, majd óvatosan négybe szeljük.
Egy jénaiban felsorakoztatjuk a szeleteket.
Meglocsoljuk mézzel, meghintjük cukorral és fahéjjal.
200 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt készre sütjük.
Önmagában és vaníliafagylalttal is mennyei. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…