Fotó: Epicurious
A lemon curd, azaz az angol citromkrém hasonlít a mi pudingunkra, és az elkészítése is roppant egyszerű.
A krémes, savanykás, citrusos krém a híres angol írónő, Lady Charlotte Bury szakácskönyvében bukkant fel először. Bár a krém már korábban is az angolok közkedvelt csemegéjének számított, lemon curd néven az 1844-ben kiadott A hölgyek saját szakácskönyve névre hallgató receptgyűjteményben jelent meg. Az itt említett desszert leginkább csak nevében hasonlít az ismert brit finomsághoz, szerencsére ma már jóval egyszerűbb a citromkrém előállítása, csupán néhány egyszerű szabály betartása szükséges hozzá.
A lemon curd elkészítése tehát nem egy nagy ördöngösség, csupán tojásra, vajra, cukorra és citromra van szükség, – ez utóbbi felel az ízéért és az illatáért. Tökéletes palacsintához, pitéhez, kevert sütikhez, de akár a reggeli péksüteményt is felturbozhatjuk vele.
A citromok lereszelt héját és a kinyomott levét egy hőálló tákba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a felkockázott vajat.
Vízgőz fölött habverővel elkezdjük kevergetni, majd amikor a vaj és a cukor felolvadt, finom lyukú szűrőn átengedve hozzáadjuk az enyhén felvert tojást. Addig kevergetjük, amíg a krém be nem sűrűsödik.
Amikor kész, kicsi üvegekbe merjük. Hűtőben tárolva 2-4 hétig is eltartható.
[sc name=”facebook” ]
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…