Forrás: Blikk Rúzs
A rántott tejbegríz hallatán talán sokan felvonják a szemöldöküket, pedig higgyétek el, ez az olcsó és egyszerű desszert nagyon is működik!
Talán a tejbegríz volt az egyetlen olyan étel, amelyet gyerekként szívesebben fogyasztottunk a menzán, mint otthon, ugyanis a menzai gríz éppen attól volt finomabb, mint sok más menzai koszt rosszabb: több vizet, és kevesebb alapanyagot tartalmazott, ám nekünk mégis ez kellett.
Nos, ennek az elvnek épp az ellenkezőjét kell követnünk a rántott tejbegríz elkészítésekor – itt a cél ugyanis egy igen kemény búzadara-egyveleg megalkotása -, azért hogy a tökéletes halmazállapotú desszertet megkapjuk.
Egy lábasban ( kb. 22 cm átmérőjű) a tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, ízlés szerint a mazsolát, a vanília aromát, és a bio citromnak a reszelt héját. Lassú tűzön főzve addig keverjük-kavarjuk, amíg jól besűrűsödik, ezután pedig hagyjuk kihűlni.
Amikor ez megtörtént, a szélét késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálcára. Vizes késsel feldaraboljuk kb. 5×3 cm-es darabokra. Szokásos módon – ahogy mondjuk a rántott húsnál is eljárunk – bepanírozzuk, és lassú tűzön, körülbelül 175-180 fokos olajban 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha elkészült, porcukorral megszórva, esetleg vanília pudinggal vagy házi lekvárral leöntve tálalhatjuk. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…