A rántott tejbegríz hallatán talán sokan felvonják a szemöldöküket, pedig higgyétek el, ez az olcsó és egyszerű desszert nagyon is működik!
Talán a tejbegríz volt az egyetlen olyan étel, amelyet gyerekként szívesebben fogyasztottunk a menzán, mint otthon, ugyanis a menzai gríz éppen attól volt finomabb, mint sok más menzai koszt rosszabb: több vizet, és kevesebb alapanyagot tartalmazott, ám nekünk mégis ez kellett.
Nos, ennek az elvnek épp az ellenkezőjét kell követnünk a rántott tejbegríz elkészítésekor – itt a cél ugyanis egy igen kemény búzadara-egyveleg megalkotása -, azért hogy a tökéletes halmazállapotú desszertet megkapjuk.
Egy lábasban ( kb. 22 cm átmérőjű) a tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, ízlés szerint a mazsolát, a vanília aromát, és a bio citromnak a reszelt héját. Lassú tűzön főzve addig keverjük-kavarjuk, amíg jól besűrűsödik, ezután pedig hagyjuk kihűlni.
Amikor ez megtörtént, a szélét késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálcára. Vizes késsel feldaraboljuk kb. 5×3 cm-es darabokra. Szokásos módon – ahogy mondjuk a rántott húsnál is eljárunk – bepanírozzuk, és lassú tűzön, körülbelül 175-180 fokos olajban 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha elkészült, porcukorral megszórva, esetleg vanília pudinggal vagy házi lekvárral leöntve tálalhatjuk. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…