Forrás: Blikk Rúzs
A rántott tejbegríz hallatán talán sokan felvonják a szemöldöküket, pedig higgyétek el, ez az olcsó és egyszerű desszert nagyon is működik!
Talán a tejbegríz volt az egyetlen olyan étel, amelyet gyerekként szívesebben fogyasztottunk a menzán, mint otthon, ugyanis a menzai gríz éppen attól volt finomabb, mint sok más menzai koszt rosszabb: több vizet, és kevesebb alapanyagot tartalmazott, ám nekünk mégis ez kellett.
Nos, ennek az elvnek épp az ellenkezőjét kell követnünk a rántott tejbegríz elkészítésekor – itt a cél ugyanis egy igen kemény búzadara-egyveleg megalkotása -, azért hogy a tökéletes halmazállapotú desszertet megkapjuk.
Egy lábasban ( kb. 22 cm átmérőjű) a tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát, ízlés szerint a mazsolát, a vanília aromát, és a bio citromnak a reszelt héját. Lassú tűzön főzve addig keverjük-kavarjuk, amíg jól besűrűsödik, ezután pedig hagyjuk kihűlni.
Amikor ez megtörtént, a szélét késsel meglazítjuk, és kiborítjuk egy tálcára. Vizes késsel feldaraboljuk kb. 5×3 cm-es darabokra. Szokásos módon – ahogy mondjuk a rántott húsnál is eljárunk – bepanírozzuk, és lassú tűzön, körülbelül 175-180 fokos olajban 3-4 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ha elkészült, porcukorral megszórva, esetleg vanília pudinggal vagy házi lekvárral leöntve tálalhatjuk. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…