Fotó: Times Food
A kókuszos édességeknek karácsonykor is nagy divatjuk van, az édes, ropogós keksz pedig tökéletes választás vendégváráskor.
A sütemények, desszertek ugyanúgy hozzátartoznak a karácsonyhoz, mint a halászlé, a töltött káposzta vagy épp a mákos guba. A krémes sütemények és a különféle krémdesszertek mellett az illatos, omlós kekszek is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen napokig el lehet őket tárolni egy fémdobozban, sőt ajándékként is adhatóak.
Millió és egy féle ízésítés létezik belőlük, a hagyományos ünnepi kekszektől elkezdve a különlegesebb variációkig. Mi most egy villámgyorsan és egyszerűen összeállítható kekszet mutatunk, aminek kifejezetten jót tesz, ha néhány napig pihentetik egy fedeles fémdobozban.
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztából korongokat gyúrunk, majd picit ellapítgatjuk őket (ha szeretnénk, egy villát is belenyomhatunk, szép csíkos lesz tőle a sütemény).
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól nagyobb távolságban elhelyezzük benne a süteményeket.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd a sütő középső részében kb. 12-15 percig sütjük.
Ebből az adagból körülbelül 30-35 darab keksz süthető mérettől függően. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…