Fotó: Cooking Classy
A spenótos-aszalt paradicsomos tészta remek választás, ha szupergyors és laktató ebédet vagy vacsit szeretnénk.
Egyszerűen nem tudunk betelni az újabbnál újabb tésztás ételekkel, hiszen ezek azok a fogások, amelyekre talán még a legrohanósabb hétköznapokon is jut idő. Az spenótos-aszalt paradicsomos tészta finom, szemet gyönyörködtető fogás, és nem utolsósorban még egészséges is, íme:
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csilit és az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát. Hozzátesszük a spenótleveleket és az oregánót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a legvégén hozzákeverjük az aszalt paradicsomot. Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik.
Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, majd összekeverjük a spenótos- aszalt paradicsomos feltéttel. Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…