Forrás: nlc
Vegetáriánusként előfordulhat hogy egy-egy klasszikus étel húsmentes változata balul sül el, ám nem így a bolognai, amely lencséből is épp oly finom, mint húsból.
Ez a recept nem arról szól, hogy bárkit is átverjen: a fogáson érződik, hogy nem húsból készül, ám mégis annyira ízletes, hogy egyáltalán nem fogjuk hiányolni az eredeti receptet – és mondjuk ezt úgy, hogy nagyon-nagyon szeretjük a bolognait.
[tds_note]A lencséből készült verziónál nagyon fontos, hogy mindent ugyanúgy csináljunk, mint az eredetinél – például ne felejtsük el a zeller-répa kombinációt -, sőt ha szeretnénk rakhatunk hozzá vörösbort is, amelytől még zamatosabb lesz.[/tds_note] Ha időnk engedi, akárcsak az eredetinél érdemes jó hosszan főzni a szószt, úgy sokkal finomabb és teltebb íze lesz: ha pedig mindezeket betartjuk, a bolognai lencséből is nagyon finom lesz!
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a répát és a zellert kockázzuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, majd a lencsét is.
Felöntjük a borral, felforraljuk, és addig főzzük, míg a nagy része el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.
Ha nem áztattuk be a lencsét előtte, akkor szükség lesz vízre vagy alaplére is: csak kis adagokban adjuk hozzá, míg meg nem puhul, nehogy híg legyen a végeredmény. A szószt a kifőzött tésztán tálaljuk.
Recept forrása: Só és bors
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…