Forrás: nlc
Vegetáriánusként előfordulhat hogy egy-egy klasszikus étel húsmentes változata balul sül el, ám nem így a bolognai, amely lencséből is épp oly finom, mint húsból.
Ez a recept nem arról szól, hogy bárkit is átverjen: a fogáson érződik, hogy nem húsból készül, ám mégis annyira ízletes, hogy egyáltalán nem fogjuk hiányolni az eredeti receptet – és mondjuk ezt úgy, hogy nagyon-nagyon szeretjük a bolognait.
[tds_note]A lencséből készült verziónál nagyon fontos, hogy mindent ugyanúgy csináljunk, mint az eredetinél – például ne felejtsük el a zeller-répa kombinációt -, sőt ha szeretnénk rakhatunk hozzá vörösbort is, amelytől még zamatosabb lesz.[/tds_note] Ha időnk engedi, akárcsak az eredetinél érdemes jó hosszan főzni a szószt, úgy sokkal finomabb és teltebb íze lesz: ha pedig mindezeket betartjuk, a bolognai lencséből is nagyon finom lesz!
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a répát és a zellert kockázzuk. Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, majd a lencsét is.
Felöntjük a borral, felforraljuk, és addig főzzük, míg a nagy része el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.
Ha nem áztattuk be a lencsét előtte, akkor szükség lesz vízre vagy alaplére is: csak kis adagokban adjuk hozzá, míg meg nem puhul, nehogy híg legyen a végeredmény. A szószt a kifőzött tésztán tálaljuk.
Recept forrása: Só és bors
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…