Mindig is kíváncsiak voltunk, mire fel ez a nagy felhajtás a répatorta körül. Bár főképpen a tengerentúlon éli divatját, az amerikai filmek szülinapi buliinak vagy kávéházainak elmaradhatatlan kelléke.
A répatorta egyáltalán nem valami ördöngösség, egész egyszerűen is elkészíthető. Tulajdonképpen egy kevert sütemény, amely a répától marad igazán puha és szaftos, a fűszerektől pedig finoman illatos. A répa ráadásul egész évben pénztárcabarát áron is beszerezhető, így különösebben nem is drága elkészíteni.
Ha kész maga az alap, akkor a répatorta tetejét kedvünk szerint variálhatjuk. Például tehetünk úgy, ahogy az amerikai háziasszonyok, miszerint megkenhetjük vaníliás, porcukros natúr krémsajttal. A krémsajt helyett egyébként választhatunk mascarponét is, ebben az esetben azonban spékeljük meg egy kis lime-vagy citromlével és reszelt citromhéjjal a porcukor mellett.
A hozzávalókat összekeverjük, és kikent, lisztezett formában 180 fokon 1 óráig sütjük (légkeveréses sütőben 40 perc is elegendő lesz).
A máz hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt tortára kenjünk.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…