Mindig is kíváncsiak voltunk, mire fel ez a nagy felhajtás a répatorta körül. Bár főképpen a tengerentúlon éli divatját, az amerikai filmek szülinapi buliinak vagy kávéházainak elmaradhatatlan kelléke.
A répatorta egyáltalán nem valami ördöngösség, egész egyszerűen is elkészíthető. Tulajdonképpen egy kevert sütemény, amely a répától marad igazán puha és szaftos, a fűszerektől pedig finoman illatos. A répa ráadásul egész évben pénztárcabarát áron is beszerezhető, így különösebben nem is drága elkészíteni.
Ha kész maga az alap, akkor a répatorta tetejét kedvünk szerint variálhatjuk. Például tehetünk úgy, ahogy az amerikai háziasszonyok, miszerint megkenhetjük vaníliás, porcukros natúr krémsajttal. A krémsajt helyett egyébként választhatunk mascarponét is, ebben az esetben azonban spékeljük meg egy kis lime-vagy citromlével és reszelt citromhéjjal a porcukor mellett.
A hozzávalókat összekeverjük, és kikent, lisztezett formában 180 fokon 1 óráig sütjük (légkeveréses sütőben 40 perc is elegendő lesz).
A máz hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt tortára kenjünk.
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…