Mindig is kíváncsiak voltunk, mire fel ez a nagy felhajtás a répatorta körül. Bár főképpen a tengerentúlon éli divatját, az amerikai filmek szülinapi buliinak vagy kávéházainak elmaradhatatlan kelléke.
A répatorta egyáltalán nem valami ördöngösség, egész egyszerűen is elkészíthető. Tulajdonképpen egy kevert sütemény, amely a répától marad igazán puha és szaftos, a fűszerektől pedig finoman illatos. A répa ráadásul egész évben pénztárcabarát áron is beszerezhető, így különösebben nem is drága elkészíteni.
Ha kész maga az alap, akkor a répatorta tetejét kedvünk szerint variálhatjuk. Például tehetünk úgy, ahogy az amerikai háziasszonyok, miszerint megkenhetjük vaníliás, porcukros natúr krémsajttal. A krémsajt helyett egyébként választhatunk mascarponét is, ebben az esetben azonban spékeljük meg egy kis lime-vagy citromlével és reszelt citromhéjjal a porcukor mellett.
A hozzávalókat összekeverjük, és kikent, lisztezett formában 180 fokon 1 óráig sütjük (légkeveréses sütőben 40 perc is elegendő lesz).
A máz hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt tortára kenjünk.
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…