Unod a rántottát? Készíts helyette omlettet! A francia rántotta változatos elkészítése garantálja, hogy sosem unod meg. Ezúttal egy zöldfűszeres pirított gombával készült omlett receptet hoztunk.
Ha a rántottát kedveled, akkor érdemes kipróbálni kistestvérét, az omlettet is. Semmivel sem szükségeltetik hozzá több idő, és tökéletes alternatíva reggelire, de akár egy fárasztó nap utáni gyors vacsorához is megfelelő. Ez a palacsintaformájú rántotta nagyon jól néz ki, és nem is valami nagy ördöngösség összerakni sem.
Julia Child is – aki az általunk ajánlott Julie és Julia című filmet ihlette – nagy előszeretettel készítette főzőműsorában az omlettet. Hanyag eleganciája és egyedi stílusa miatt mai napig meghatározó karakter a főzőműsorok világában. A tűzrőlpattant konyhatündér ugyanis olyan eleganciával készít omlettet az amerikai nézőknek, ahogy azt talán senki sem tette.
Az omlett lényege, hogy nem szabad keverni a tojást sütés közben – ellentétben a rántottával – hanem egyben, óvatosan kell megsütni, körülbelül úgy, mint a palacsintát. A töltelék teljesen rád van bízva, mi ezúttal zöldfűszerekkel és pirított gombával készítettük.
Egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyőt felhevítünk füstölésig. Meglocsoljuk 2 ek olajjal, majd rászórjuk a megtisztított és felkockázott gomba felét. Megborsozzuk, barnára pirítjuk, és csak akkor szórjuk meg sóval, ha már egészen megpirult. A maradék gombát is hasonlóan megpirítjuk, majd félretesszük.
2 tojást felütünk egy kisebb keverőtálban, majd egy villa vagy habverő segítségével felverjük. Hozzáadunk 2 ek tejszínt, majd megsózzuk, megborsozzuk és fűszerezzük fél-fél evőkanál finomra aprított snidlinggel és petrezselyemmel.
Az előbbi serpenyőt felforrósítjuk újra, felolvasztunk benne 1 dkg vajat 1 ek olajjal, majd ráöntjük a tojáskeveréket. Mérsékeljük a lángot közepesre, és másfél-két perc alatt készre sütjük az omlettet (a közepe egy kicsit maradjon remegős, úgy lesz igazán finom). Az egyik felére halmozzunk gombát, ráhajtjuk a másik felét, majd a tányérra csúsztatjuk.
Az említett mennyiség összesen három omlett elkészítésére alkalmas.
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…