Forrás: Femina
Az ősz is tartogat melegebb napokat, az őszi szilvaleves pedig remek választás, amikor nem vágyunk kifejezetten meleg levesre, inkább valami hideg hűsítőre.
Szilvából készíthetjük az egyik legzamatosabb gyümölcslevest, amelyből vétek kihagyni a fahéjat és a szegfűszeget. Szeptemberben ráadásul friss gyümölcsből is készíthetjük a levest, míg az év többi időszakában csak mirelitből vagy befőttből “dolgozhatunk”.
A szilvaleves színe már-már valószínűtlenül szép, így ezért is megéri elkészíteni. Bár sokan liszttel vagy éppen tejszínnel sűrítik, a közhiedelemmel ellentétben szerintünk ezek sem kellenek hozzá: elég csupán a gyümölcsök héját lehúzni – ami bár kicsit pepecselős, de megígéri -, valamint egy kis keményítővel bekeverni.
A szilvákat leöntjük forró vízzel, pár percig állni hagyjuk, leöntjük róla a vizet, leöblítjük hideggel és lehúzzuk héját.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, amihez adunk egy kis cukrot, fahéjat és ha szeretjük, pár szem szegfűszeget is – de arra vigyázzunk, hogy ezeket távolítsuk el turmixolás előtt. Felforraljuk, pár percig főzzük, leturmixoljuk, majd egy kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük.
Újra összerottyantjuk, és elzárjuk alatta a lángot. Teljesen kihűtjük. Tálaláskor édesítetlen keményre vert tejszínhabot adhatunk hozzá.
Recept forrása: Só és bors
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…