Fotó: The Telegraph
Van a klasszikus zellerkrémleves, és van az, amit mindenkinek ismernie kellene: a birsalmás zellerkrémleves.
Az illatos, ám rendkívül kemény héjú birsalmát talán kevesen használják, pedig kifejezetten sokrétű gyümölcs, amely rengeteg vitamint (A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagot (réz, vas, kálium, foszfor) tartalmaz, továbbá a hasznos pektin is megtalálható benne, amely köztudottan jó szolgálatot tesz emésztési problémák esetén, segíti a szervezet anyagcsere folyamatait, valamint a vas felszívódását.
A birs és a zeller remek párost alkot együtt, érdemes őket krémlevesként is kipróbálni.
A zellert, az almát, a paszternákot és a birsalmát meghámozzuk, majd kockára vágjuk.
Vajat forrósítunk, rátesszük a kockára vágott zöldségeket és a gyümölcsöt. Megszórjuk a cukorral, az őrölt szerecsendióval és a korianderrel, erős tűzön egy-két percig kevergetjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük.
Amikor teljesen megfőttek, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt.
Egyet forralunk rajta, tányérokba szedjük. Felkockázott birsalmasajtot kínálunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…