Fotó: The Telegraph
Van a klasszikus zellerkrémleves, és van az, amit mindenkinek ismernie kellene: a birsalmás zellerkrémleves.
Az illatos, ám rendkívül kemény héjú birsalmát talán kevesen használják, pedig kifejezetten sokrétű gyümölcs, amely rengeteg vitamint (A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagot (réz, vas, kálium, foszfor) tartalmaz, továbbá a hasznos pektin is megtalálható benne, amely köztudottan jó szolgálatot tesz emésztési problémák esetén, segíti a szervezet anyagcsere folyamatait, valamint a vas felszívódását.
A birs és a zeller remek párost alkot együtt, érdemes őket krémlevesként is kipróbálni.
A zellert, az almát, a paszternákot és a birsalmát meghámozzuk, majd kockára vágjuk.
Vajat forrósítunk, rátesszük a kockára vágott zöldségeket és a gyümölcsöt. Megszórjuk a cukorral, az őrölt szerecsendióval és a korianderrel, erős tűzön egy-két percig kevergetjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük.
Amikor teljesen megfőttek, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt.
Egyet forralunk rajta, tányérokba szedjük. Felkockázott birsalmasajtot kínálunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…