Van a klasszikus zellerkrémleves, és van az, amit mindenkinek ismernie kellene: a birsalmás zellerkrémleves.
Az illatos, ám rendkívül kemény héjú birsalmát talán kevesen használják, pedig kifejezetten sokrétű gyümölcs, amely rengeteg vitamint (A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagot (réz, vas, kálium, foszfor) tartalmaz, továbbá a hasznos pektin is megtalálható benne, amely köztudottan jó szolgálatot tesz emésztési problémák esetén, segíti a szervezet anyagcsere folyamatait, valamint a vas felszívódását.
A birs és a zeller remek párost alkot együtt, érdemes őket krémlevesként is kipróbálni.
A zellert, az almát, a paszternákot és a birsalmát meghámozzuk, majd kockára vágjuk.
Vajat forrósítunk, rátesszük a kockára vágott zöldségeket és a gyümölcsöt. Megszórjuk a cukorral, az őrölt szerecsendióval és a korianderrel, erős tűzön egy-két percig kevergetjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük.
Amikor teljesen megfőttek, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt.
Egyet forralunk rajta, tányérokba szedjük. Felkockázott birsalmasajtot kínálunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…