Nem csak a vaj és a margarin létezik reggelente: érdemes kipróbálni a csodaszép színű céklakrém receptjét, amely nem csak mutatós, de még egészséges is.
Egy ízes szendvicskrém bármikor jól jöhet, nem csak reggelente, de uzsonnára vagy vendégváráskor is. Főleg, ha valami különleges, ám mégis ismerős ízekre vágyunk, amelynek bíborszíne már első pillantásra elvarázsol.
Igen, a céklakrém pont ilyen, ráadásul még gyorsan is elkészül, a színe miatt pedig általában bejön mindenkinek, még mielőtt kóstolta volna.
[tds_note]A cékla ráadásul antioxidánsokban és vitaminokban is nagyon gazdag, rosttartalma miatt pedig segíti az emésztést. [/tds_note]Amolyan igazi superfood, így igazán kár lenne, ha csak savanyúságként fogyasztanánk.
Miután megsütöttük a céklákat, és a többi alapanyaggal együtt összeturmixoltuk, ha szeretnénk még zöldfűszerekkel is ízesíthetjük. Ha pedig mindez kész, a krémet kanalazzuk egy zárható edénybe, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk állni picit. A lényeg, hogy az ízek kellően összeérjenek, úgy lesz igazán zamatos.
Hozzávalók
- 2 közepes cékla
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk só
- alufólia
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 1-2 tk majonézes torma
- 1 csokor metélőhagyma
A céklákat megmossuk. Az alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a cékláinkat bele tudjuk csomagolni.
Egy ek olajjal és 1 tk sóval összecsomagoljuk a céklát és alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük őket.
200 fokon 1 órát sütjük, majd kihűtjük.
A céklákat megtisztítjuk és leturmixoljuk.
A sajtkrémmel, tormával elkeverjük a céklát és az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.
[sc name=”facebook” ]