Diéta & Egészség

Egy bíborszínű szendvicskrém: céklakrém reggelire

Nem csak a vaj és a margarin létezik reggelente: érdemes kipróbálni a csodaszép színű céklakrém receptjét, amely nem csak mutatós, de még egészséges is. 

Egy ízes szendvicskrém bármikor jól jöhet, nem csak reggelente, de uzsonnára vagy vendégváráskor is. Főleg, ha valami különleges, ám mégis ismerős ízekre vágyunk, amelynek bíborszíne már első pillantásra elvarázsol.

Igen, a céklakrém pont ilyen, ráadásul még gyorsan is elkészül, a színe miatt pedig általában bejön mindenkinek, még mielőtt kóstolta volna.

[tds_note]A cékla ráadásul antioxidánsokban és vitaminokban is nagyon gazdag, rosttartalma miatt pedig segíti az emésztést. [/tds_note]Amolyan igazi superfood, így igazán kár lenne, ha csak savanyúságként fogyasztanánk.

Miután megsütöttük a céklákat, és a többi alapanyaggal együtt összeturmixoltuk, ha szeretnénk még zöldfűszerekkel is ízesíthetjük. Ha pedig mindez kész, a krémet kanalazzuk egy zárható edénybe, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk állni picit. A lényeg, hogy az ízek kellően összeérjenek, úgy lesz igazán zamatos.

Ha szeretnénk fetával is dúsíthatjuk. Forrás: Cookta

Hozzávalók

  • 2 közepes cékla
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk só
  • alufólia
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1-2 tk majonézes torma
  • 1 csokor metélőhagyma

 

A céklákat megmossuk. Az alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a cékláinkat bele tudjuk csomagolni. 

Egy ek olajjal és 1 tk sóval összecsomagoljuk a céklát és alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük őket.

200 fokon 1 órát sütjük, majd kihűtjük.

A céklákat megtisztítjuk és leturmixoljuk. 

A sajtkrémmel, tormával elkeverjük a céklát és az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

23 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago