Diéta & Egészség

Egy bíborszínű szendvicskrém: céklakrém reggelire

Nem csak a vaj és a margarin létezik reggelente: érdemes kipróbálni a csodaszép színű céklakrém receptjét, amely nem csak mutatós, de még egészséges is. 

Egy ízes szendvicskrém bármikor jól jöhet, nem csak reggelente, de uzsonnára vagy vendégváráskor is. Főleg, ha valami különleges, ám mégis ismerős ízekre vágyunk, amelynek bíborszíne már első pillantásra elvarázsol.

Igen, a céklakrém pont ilyen, ráadásul még gyorsan is elkészül, a színe miatt pedig általában bejön mindenkinek, még mielőtt kóstolta volna.

[tds_note]A cékla ráadásul antioxidánsokban és vitaminokban is nagyon gazdag, rosttartalma miatt pedig segíti az emésztést. [/tds_note]Amolyan igazi superfood, így igazán kár lenne, ha csak savanyúságként fogyasztanánk.

Miután megsütöttük a céklákat, és a többi alapanyaggal együtt összeturmixoltuk, ha szeretnénk még zöldfűszerekkel is ízesíthetjük. Ha pedig mindez kész, a krémet kanalazzuk egy zárható edénybe, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk állni picit. A lényeg, hogy az ízek kellően összeérjenek, úgy lesz igazán zamatos.

Ha szeretnénk fetával is dúsíthatjuk. Forrás: Cookta

Hozzávalók

  • 2 közepes cékla
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk só
  • alufólia
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 1-2 tk majonézes torma
  • 1 csokor metélőhagyma

 

A céklákat megmossuk. Az alufóliából akkora darabokat tépünk, hogy a cékláinkat bele tudjuk csomagolni. 

Egy ek olajjal és 1 tk sóval összecsomagoljuk a céklát és alufóliával bélelt sütőlemezre ültetjük őket.

200 fokon 1 órát sütjük, majd kihűtjük.

A céklákat megtisztítjuk és leturmixoljuk. 

A sajtkrémmel, tormával elkeverjük a céklát és az apróra vágott metélőhagymával díszítjük.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago