A csőben sült csicsókában az a jó, hogy külön köret sem kell hozzá, és a munka nagy részét a sütő végzi el helyettünk.
A göröngyös csodazöldség remek hatással van a szervezetünkre, tele van káliummal, kalciummal, magnéziummal, foszforral és cinkkel, a vitaminok közül pedig C-, B1-, B2-vitaminnal, emellett pedig variálni is remekül lehet: készülhet belőle leves, főzelék, köret, de csőben sült egytálétel is.
A csőben sült csicsóka könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel, elég csak hőálló tálba helyezni a vékonyra szeletelt zöldségeket, nyakonönteni egy jó adag tejszínnel vagy zsíros tejföllel, majd várni, hogy a sütő végezze a dolgát, és készre süljön az ínycsiklandó csicsóka gratin.
0,5 kg csicsóka
1,5-2 dl tejszín (v. zsíros tejföl)
3 dkg vaj
10 dkg sajt
3 tojás
só, bors, rozmaring
A csicsókát megtisztítjuk (a pucolása eléggé macerás, mert a gumói igencsak göröngyösek), majd vékony karikákra vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, majd szépen elrendezgetjük benne a csicsóka-karikákat. Sóval, borssal, rozmaringgal bőségesen megszórjuk, majd nyakon öntjük a tejszínnel és megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd 25-30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ahogy beköszöntenek a hűvösebb őszi napok és az esti sötétedés is hamarabb érkezik, egyre több…
A konyhai mosogató dugulása egy gyakori és bosszantó probléma, amely bármely háztartást érinthet. A víz…
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…