Fotó: Oh My Dish
A csőben sült csicsókában az a jó, hogy külön köret sem kell hozzá, és a munka nagy részét a sütő végzi el helyettünk.
A göröngyös csodazöldség remek hatással van a szervezetünkre, tele van káliummal, kalciummal, magnéziummal, foszforral és cinkkel, a vitaminok közül pedig C-, B1-, B2-vitaminnal, emellett pedig variálni is remekül lehet: készülhet belőle leves, főzelék, köret, de csőben sült egytálétel is.
A csőben sült csicsóka könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel, elég csak hőálló tálba helyezni a vékonyra szeletelt zöldségeket, nyakonönteni egy jó adag tejszínnel vagy zsíros tejföllel, majd várni, hogy a sütő végezze a dolgát, és készre süljön az ínycsiklandó csicsóka gratin.
0,5 kg csicsóka
1,5-2 dl tejszín (v. zsíros tejföl)
3 dkg vaj
10 dkg sajt
3 tojás
só, bors, rozmaring
A csicsókát megtisztítjuk (a pucolása eléggé macerás, mert a gumói igencsak göröngyösek), majd vékony karikákra vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, majd szépen elrendezgetjük benne a csicsóka-karikákat. Sóval, borssal, rozmaringgal bőségesen megszórjuk, majd nyakon öntjük a tejszínnel és megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd 25-30 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…