A krémes édesburgonyás gratin könnyű és ízletes fogás vacsorára, amit gyorsan és egyszerűen összedobhatsz munka után is.
Az édesburgonya, azaz a batáta ugyan még nem olyan népszerű nálunk, mint a krumpli, egyre többször kerül a tányérra. Ennek oka, hogy sárgás héjú gyökérzöldség remekül variálható, köretnek, levesnek, hússal, hús nélkül, millió és egy féle formában elkészíthető, arról nem is beszélve, hogy számos jótékony hatása van. Az édesburgonya többek között gratinnak is kiváló, keverjük hagyományos burgonyával, úgy még harmonikusabb lesz a végeredmény.
30 dkg édesburgonya
20 dkg burgonya
1 dl tej
2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma (jó kövér)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 kk szerecsendió
10 dkg trappista sajt
A burgonyát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, megkenjük a zúzott fokhagymával, majd szépen sorban elrendezzük a burgonyákat.
Sózzuk, borsozzuk, frissen szerecsendiót reszelünk a tetejére. A tejet és a tejszínt egy kis tálban összekeverjük, majd ráöntjük a burgonyákra, és a maradék vajat a tetejére csipkedjük.
A sajtot lereszeljük.
Fóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. háromnegyed órát, majd a fóliát levéve megszórjuk reszelt sajttal, és megpirítjuk a gratin tetejét. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…