A palacsinta tipikus reggeli kaja, amit sokféleképpen elkészíthetünk. És érdemes is, mert így sokkal kevésbé ununk rá. Jöjjön most egy igazán remegős japán palacsinta recept!

Egy igazán jó japán palacsinta nagyon habos, nagyon könnyű és nagyon remegős. Olyan mintha egy tojáshabos süti és egy palacsinta szerelemgyereke lenne, ahol minden falat maga a mennyország.

Nem egy nagy varázslat elkészíteni, a sütésnél azonban érdemes egy-két szabályt figyelembe vennünk. A pufi palacsintákat ugyanis fontos, hogy minél alacsonyabb lángon süssük. Mivel közel sem olyan folyós a tészta, mint a hagyományos palacsintánál, így nyugodtan formázhatunk belőle kupacokat, minél nagyobbat szeretnénk, annál több tésztát halmozzunk egymásra.

Mutatjuk hogyan csináld!

Hozzávalók

  1.  db tojás
  2. 40 ml tej (2,5 ek)
  3. 64 g liszt (3 púpos ek)
  4. 4 g sütőpor (2 púpos kk)
  5. 46 g cukor (2 púpos ek)
  6. 1 csomag vaníliás cukor/pici vanília aroma
  7. szükség szerint vaj (sütéshez)

49482138612 73ca0e514a c

Válaszd külön a tojások sárgáját, és fehérjét, majd a sárgájába keverd bele a vanília aromát, tejet, lisztet, és a sütőport. Kézzel keverjük ki, ez fontos!

A fehérjét kezd el felverni (géppel/kézzel), majd mikor picit már habos, öntsd hozzá a cukor felét. (Ha nem vaníliaaromával készíted, keverd el a kristálycukorban a vaníliás cukrot.) Verd tovább a habot, majd folyamatosan önsd hozzá a második felét. Verd kemény habbá.

A fehér habot darabonként (nem egyszerre) add a sárga krémhez, amit óvatos keveréssel forgass egymásba.

Hevíts vajat, majd kend szét a serpenyőben. Tegyél egymásra 2-3 gombócot. (Ha nem vizes a vaj, akkor egy ici-pici vizet önts alá, hogy “párolódni” tudjon.)

Tegyél egy fedőt, vagy egy másik serpenyőt a serpenyő tetejére, és közepes lángon sütve várj 5 percet. Fordítsd meg a gombócokat, majd a ferőt visszatéve várj még 5 percet.

Az, hogy mit teszünk rá, már csak rajtunk múlik, mi legtöbbször erdei gyümölcsökkel megszórva  és juharsziruppal nyakon öntve szoktuk tálalni, de vanília vagy csokimártással is isteni lehet.

Hirdetés: