Fotó: Eat Smarter
A desszertnek is beillő citromos áfonyaleves olyan szép, hogy szinte már sajnáljuk megenni.
Ha beüt a kánikula, nem kívánjuk a nagy és kiadós leveseket, és legszívesebben a sütőt is nagy ívben elkereljük, hiszen senki sem szívesen áll neki, hogy kitartó és hosszú főzőcskével a benti hőmérsékletet is feltornázza 30-ig. Szerencsére vannak olyan receptek, amelyekhez nem kell hosszú időt a konyhában tölteni, nem igényelnek különösebb macerát, és jobb esetben még főzni sem szükséges őket. Pont ilyen ez a szuperlila, selymes áfonyaleves is, amellyel kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.
200 g fekete áfonya
60 ml őszibaracklé
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál habtejszín (30-32%-os)
Az áfonyát kimértjük, megmossuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet és az őszilevet.
Beleszórjuk a fahéjat, csipet sót, porcukrot és beleöntjük a tejszínt is.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd berakjuk a levest a hűtőbe, legalább egy órára, de inkább 2-3-ra, hogy jól lehűljön, és az ízek is összeérjenek.
Hidegen, mentalevelekkel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…