Fotó: Eat Smarter
A desszertnek is beillő citromos áfonyaleves olyan szép, hogy szinte már sajnáljuk megenni.
Ha beüt a kánikula, nem kívánjuk a nagy és kiadós leveseket, és legszívesebben a sütőt is nagy ívben elkereljük, hiszen senki sem szívesen áll neki, hogy kitartó és hosszú főzőcskével a benti hőmérsékletet is feltornázza 30-ig. Szerencsére vannak olyan receptek, amelyekhez nem kell hosszú időt a konyhában tölteni, nem igényelnek különösebb macerát, és jobb esetben még főzni sem szükséges őket. Pont ilyen ez a szuperlila, selymes áfonyaleves is, amellyel kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.
200 g fekete áfonya
60 ml őszibaracklé
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál habtejszín (30-32%-os)
Az áfonyát kimértjük, megmossuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet és az őszilevet.
Beleszórjuk a fahéjat, csipet sót, porcukrot és beleöntjük a tejszínt is.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd berakjuk a levest a hűtőbe, legalább egy órára, de inkább 2-3-ra, hogy jól lehűljön, és az ízek is összeérjenek.
Hidegen, mentalevelekkel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…