Fotó: Eat Smarter
A desszertnek is beillő citromos áfonyaleves olyan szép, hogy szinte már sajnáljuk megenni.
Ha beüt a kánikula, nem kívánjuk a nagy és kiadós leveseket, és legszívesebben a sütőt is nagy ívben elkereljük, hiszen senki sem szívesen áll neki, hogy kitartó és hosszú főzőcskével a benti hőmérsékletet is feltornázza 30-ig. Szerencsére vannak olyan receptek, amelyekhez nem kell hosszú időt a konyhában tölteni, nem igényelnek különösebb macerát, és jobb esetben még főzni sem szükséges őket. Pont ilyen ez a szuperlila, selymes áfonyaleves is, amellyel kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.
200 g fekete áfonya
60 ml őszibaracklé
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál habtejszín (30-32%-os)
Az áfonyát kimértjük, megmossuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet és az őszilevet.
Beleszórjuk a fahéjat, csipet sót, porcukrot és beleöntjük a tejszínt is.
Botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd berakjuk a levest a hűtőbe, legalább egy órára, de inkább 2-3-ra, hogy jól lehűljön, és az ízek is összeérjenek.
Hidegen, mentalevelekkel tálaljuk.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…