Fotó: Envato Elements
A birsalma-krémleves selymes, tartalmas, melengető fogás, amely a hűvös idő beköszöntével különösen jól tud esni.
A szuperegészséges birsből nemcsak kompót és birsalmasajt készíthető, krémlevesnek is remek választás, hiszen gyorsan elkészül, és egy kis tejszínnel vegyítve igazán krémes lesz. Az illatos, ám nagyon kemény héjú gyümölcs sok vitamint (A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagot (réz, vas, kálium, foszfor) tartalmaz, továbbá a rendkívül hasznos pektin is megtalálható benne, amely köztudottan jó szolgálatot tesz emésztési problémák esetén, segíti a szervezet anyagcsere folyamatait, valamint a vas felszívódását is javítja.
1 liter víz
A birsalmákat alaposan megmossuk, majd héjával együtt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük egy fazékba. Cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vanília rúddal ízesítjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd 20 percig közepes lángon főzzük.
A fahéjrudat, szegfűszeget, vaníliát kivesszük, egy botmixer segítségével pürésítjük, majd egy finom lyukú szitán átpaszírozzuk.
A pudingport kikeverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Egyet-kettőt hagyjuk rottyanni. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…