Fotó: Envato Elements
A birsalma-krémleves selymes, tartalmas, melengető fogás, amely a hűvös idő beköszöntével különösen jól tud esni.
A szuperegészséges birsből nemcsak kompót és birsalmasajt készíthető, krémlevesnek is remek választás, hiszen gyorsan elkészül, és egy kis tejszínnel vegyítve igazán krémes lesz. Az illatos, ám nagyon kemény héjú gyümölcs sok vitamint (A-, B- és C-vitamin), ásványi anyagot (réz, vas, kálium, foszfor) tartalmaz, továbbá a rendkívül hasznos pektin is megtalálható benne, amely köztudottan jó szolgálatot tesz emésztési problémák esetén, segíti a szervezet anyagcsere folyamatait, valamint a vas felszívódását is javítja.
1 liter víz
A birsalmákat alaposan megmossuk, majd héjával együtt kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük egy fazékba. Cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a kettévágott vanília rúddal ízesítjük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd 20 percig közepes lángon főzzük.
A fahéjrudat, szegfűszeget, vaníliát kivesszük, egy botmixer segítségével pürésítjük, majd egy finom lyukú szitán átpaszírozzuk.
A pudingport kikeverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levest. Egyet-kettőt hagyjuk rottyanni. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…