Diéta & Egészség

Fetás-céklás tészta pofonegyszerűen

Ha finom és egyszerűen elkészíthető vacsorára fened a fogad, de nincs ötleted, akkor ajánlunk egy receptet, ami akár vacsorára, vagy akár egy könnyebb ebédre is remek választás. Fetás-céklás tészta recept. 

A tésztás fogásoknak millió és egy féle variációja létezik, finomak és laktatóak, ráadásul a feltétektől függően kevesebb pénzből is kifejezetten ízletes fogást rittyenthetünk belőlük. Ilyenkor télen érdemes a céklát is beemelni a lehetséges összetevők közé, a bíborvörös gyökérzöldség ugyanis igazi vitaminbomba, nagy mennyiségben megtalálható benne a vas, továbbá kalciumban, káliumban, kénben, rostokban és számos vitaminban is gazdag.

A cékla és a feta remek párost alkot ebben a tésztában, feltétlenül érdemes együtt is kipróbálni őket.

Fetás-céklás tészta

500 g tészta
20 dkg feta sajt
friss vagy szárított kapor
1 evőkanál citromlé
olívaolaj

A szószhoz:
3 db cékla

4 gerezd fokhagyma
chilipehely

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Közben elkészítjük a szószt. A megfőtt céklát egy turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót, a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet, majd homogén állagúra turmixoljuk. A szósz felét lezárható fagyasztótasakba tesszük, ezt egy következő alkalommal használjuk majd fel.

A feta sajtot egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, ráöntjük a citromlevet, és összekeverjük.

Ha a tészta megfőtt, leszűrjük és visszatesszük a lábasba. Hozzáöntjük a céklaszószt, majd a tűzön alaposan átforgatjuk, hogy a szósz mindenhol bejárja a tésztát.

A legvégén a tésztát kiöntjük egy tálalóedénybe, rászórjuk a kapros-fetás keveréket, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

2 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

2 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

2 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago