Fotó: Serious Eats
Sokan nem is gondolnák, hogy a sült retek milyen pompás kísérője a sült vagy rántott húsoknak.
A legtöbben talán ódzkodnak attól, hogy megsüssék a retket, pedig érdemes tenni vele egy próbát: a sütőben készült élénkpiros zöldség elképesztően finom, édeskés ízű és lédús megsütve, nem is beszélve arról, hogy mérföldekkel izgalmasabb köret egy hagyományos krumplipürénél vagy egy sima rizsnél. Persze önmagában, főételként nem igazán tudjuk elképzelni, de köretként vagy egy vegyes asztal kiegészítőelemként kiváló választás.
2 csomag retek
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál só
1 késhegynyi bors
fél csokor petrezselyem vagy friss újhagyma
A retkeket folyó víz alatt nagyon alaposan megmossuk, ha szükséges, kicsit meg is dörzsöljük, hogy az összes homokot és szennyeződést eltávolítsuk róluk. Ezután a nagyobbakat negyedekre, a kisebbeket félbe vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk.
Az olívaolajat sóval, borssal és zúzott fokhagymával összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a retkeket. Ezután jól összeforgatjuk az egészet.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd 180 fokon 15 percig sütjük. Ha már kezd barnulni, akkor kivesszük a sütőből, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy friss újhagymával. Kész is a mennyei sült retek, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…