Fotó: Serious Eats
Sokan nem is gondolnák, hogy a sült retek milyen pompás kísérője a sült vagy rántott húsoknak.
A legtöbben talán ódzkodnak attól, hogy megsüssék a retket, pedig érdemes tenni vele egy próbát: a sütőben készült élénkpiros zöldség elképesztően finom, édeskés ízű és lédús megsütve, nem is beszélve arról, hogy mérföldekkel izgalmasabb köret egy hagyományos krumplipürénél vagy egy sima rizsnél. Persze önmagában, főételként nem igazán tudjuk elképzelni, de köretként vagy egy vegyes asztal kiegészítőelemként kiváló választás.
2 csomag retek
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál só
1 késhegynyi bors
fél csokor petrezselyem vagy friss újhagyma
A retkeket folyó víz alatt nagyon alaposan megmossuk, ha szükséges, kicsit meg is dörzsöljük, hogy az összes homokot és szennyeződést eltávolítsuk róluk. Ezután a nagyobbakat negyedekre, a kisebbeket félbe vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk.
Az olívaolajat sóval, borssal és zúzott fokhagymával összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a retkeket. Ezután jól összeforgatjuk az egészet.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd 180 fokon 15 percig sütjük. Ha már kezd barnulni, akkor kivesszük a sütőből, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy friss újhagymával. Kész is a mennyei sült retek, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…