Fotó: BBC
Az azték eredetű, avokádóból készült guacamole az egyik legjobb nyári mártogatós, ami szendvicskrémként is tökéletesen megállja a helyét.
A guacamole elkészítéséhez csupán néhány dolog kell, mégis folyamatosan óriási népszerűségnek örvend. Ennek oka talán abban keresendő, hogy az avokádó remekül variálható, kedvünk szerint fűszerezhető, olyannyira, hogy még a fanatikus rajongók is viszonylag jámboran eltűrik, ha a krémbe kerül egy kis fokhagyma, tejföl, esetleg majonéz, holott egyik összetevő sem része a hivatalos kánonnak.
Az avokádó mellett jellemzően a lime és hagyma (újhagyma, lilahagyma a legjobb ide) adja a guacamole alapját, de sokan vannak azok, akik szerint hagyma helyett inkább koriander kerüljön a krémbe. Hogy hol van az igazság, azt valószínűleg nem ma fogjuk megfejteni, helyette inkább mutatunk egy receptet, amivel szerintünk nem lehet mellélőni, ráadásul a vegán értrendbe is beleilleszthető.
A hagymát megpucoljuk, majd a chilivel együtt apró darabokra vágjuk, a koriandert felaprítjuk, majd együtt aprítjuk tovább.
Az avokádót meghámozzuk, a húsát kikanalazzuk, majd egy villa segítségével összetörjük. Hozzáadjuk az előzőleg felaprított hagymás-korianderes keveréket.
1-2 ek olajat, a felaprított paradicsomot és 1 lime levét hozzáadjuk, majj ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, akkor ízesítsük még lime lével.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…