Fotó: BBC
Az azték eredetű, avokádóból készült guacamole az egyik legjobb nyári mártogatós, ami szendvicskrémként is tökéletesen megállja a helyét.
A guacamole elkészítéséhez csupán néhány dolog kell, mégis folyamatosan óriási népszerűségnek örvend. Ennek oka talán abban keresendő, hogy az avokádó remekül variálható, kedvünk szerint fűszerezhető, olyannyira, hogy még a fanatikus rajongók is viszonylag jámboran eltűrik, ha a krémbe kerül egy kis fokhagyma, tejföl, esetleg majonéz, holott egyik összetevő sem része a hivatalos kánonnak.
Az avokádó mellett jellemzően a lime és hagyma (újhagyma, lilahagyma a legjobb ide) adja a guacamole alapját, de sokan vannak azok, akik szerint hagyma helyett inkább koriander kerüljön a krémbe. Hogy hol van az igazság, azt valószínűleg nem ma fogjuk megfejteni, helyette inkább mutatunk egy receptet, amivel szerintünk nem lehet mellélőni, ráadásul a vegán értrendbe is beleilleszthető.
A hagymát megpucoljuk, majd a chilivel együtt apró darabokra vágjuk, a koriandert felaprítjuk, majd együtt aprítjuk tovább.
Az avokádót meghámozzuk, a húsát kikanalazzuk, majd egy villa segítségével összetörjük. Hozzáadjuk az előzőleg felaprított hagymás-korianderes keveréket.
1-2 ek olajat, a felaprított paradicsomot és 1 lime levét hozzáadjuk, majj ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, akkor ízesítsük még lime lével.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…