Nem is tagadjuk, mekkora kukorica fanok vagyunk, és mikor szezonja van – kis túlzás nélkül állíthatjuk -, hogy szinte minden nap fogyasztjuk,ezúttal pedig a kukoricafőzelék receptjén akadt meg a szemünk.
Kukoricából sok finomságot lehet készíteni, például főzeléket is. Bár elsőre furán hangzik, és igaz, hogy nem tartozik a klasszikus, mindenki által ismert főzelékfélékhez – mint a borsófőzelék vagy a zöldbabfőzelék -, de szerintünk nagyon ízletes lett a végeredmény.
Tálalhatjuk fasírttal, kolbásszal vagy sült hússal, ha pedig hanyagolnánk a húst, kipróbálhatjuk tojással vagy valamelyik isteni zöldségfasírttal is.
A hagymát és petrezselymet apróra vágjuk és kevés olajjal megdinszteljük, majd beletesszük a kukoricát. Felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük.
Közben elkészítjük a habarást: a keményítőt a tejszínnel csomómentesre karajuk, ráöntjük a kukoricára, majd jól összefőzzük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Recept forrása: Kétkes.com
Borítókép forrása: Cookpad
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…