Első ránézésre nem igazán tudtuk eldönteni, mivel is festhették be ezt a krémet, hogy ilyen szép rózsaszín színben pompázik. Mielőtt a céklát sejtenénk mögötte, gyors le kell hűtsük a kedélyeket. A tarama színét, ugyanis nem más, mint a kaviár adja!
Bár a tarama hivatalos elnevezése saláta, valójában egy mártogatósról van szó, amivel mi nem tudunk betelni. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de rajongunk a mediterrán típusú reggeliért, amikor is az asztalra kerülnek a jobbnál jobb saláták, zöldségek, különböző mártogatósok és kencék. Az ember csak győzzön válogatni, és igyekezzen ne túlságosan túltömni magát ezekből a szuper kajákból.
A tarama saláta is hasonlóképpen kerül felszolgálásra, mint a fentiek. Szépséges rózsaszín színét pedig nem más, mint a tőkehal ikrája adja. Ez ugyanis bizony-bizony egy kaviársaláta!
A kenyérbelet vízbe áztatjuk, majd amikor megszívta magát, akkor kifacsarjuk.
A halikrákat hártyázzuk le, amdj tegyük egy aprítógépbe a hagymával, a fokhagymával és a kenyérbéllel egyetemben, és keverjük simára. Utána kavargassuk tovább úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat és a citromlevet.
Petrezselyemmel és olívaolajjal tálalva nemcsak isteni finom, de még kellőképpen guszta is. Pirítóssal, pitával vagy lepénykenyérrel fogyasszuk!
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…