Nemcsak a töltött paprika, de a töltött paradicsom is remek nyári fogás, ami előételnek és mutatós vacsorának is tökéletes. 

Élvezzük ki, amíg lédús és zamatos a paradicsom, készítsünk belőle minél több ételt! Rengeteg módon használhatjuk fel: lehet nyersen, főzve, sütve, salátának, de kedvünk szerint meg is tölthetjük ezzel-azzal.

Kicsit macerás ugyan az elkészítése, de a nyers paradicsomot lényegében bármivel feldobhatjuk, amit a hűtőben találunk. A sült változatok is isteniek, de a forró napokon, amikor semmi kedvünk bekapcsolni a sütőt, akkor készítsük inkább a hideg verziót.

Hideg töltött paradicsom

8 db kemény paradicsom
20 dkg juhtúró
5 dkg vaj vagy margarin
késhegynyi hagymakrém
néhány szál petrezselyem
1 kk mustár
10 dkg trappista sajt
1 kk curry
1 kk só

 

A paradicsomok kalapját levágjuk, majd alul is levágunk egy kicsit, hogy stabilan álljanak a paradicsomok.

Egy hegyes kis késsel kivájjuk a gyümölcsök belsejét, majd az üres paradicsomokat elrendezzük egy tálon.

A juhtúrót habosra keverjük a a vajjal, a curryvel, a mustárral, az egészen finomra vágott petrezselyemmel és a többi ízesítővel, majd megtöltjük vele a paradicsomokat.

A sajtot lereszeljük, majd meghintjük vele a paradicsomok tetejét, de még egy kis petrezselyemmel is megszórhatjuk.  Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

1 hónap ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

1 hónap ago