Nemcsak a töltött paprika, de a töltött paradicsom is remek nyári fogás, ami előételnek és mutatós vacsorának is tökéletes. 

Élvezzük ki, amíg lédús és zamatos a paradicsom, készítsünk belőle minél több ételt! Rengeteg módon használhatjuk fel: lehet nyersen, főzve, sütve, salátának, de kedvünk szerint meg is tölthetjük ezzel-azzal.

Kicsit macerás ugyan az elkészítése, de a nyers paradicsomot lényegében bármivel feldobhatjuk, amit a hűtőben találunk. A sült változatok is isteniek, de a forró napokon, amikor semmi kedvünk bekapcsolni a sütőt, akkor készítsük inkább a hideg verziót.

Hideg töltött paradicsom

8 db kemény paradicsom
20 dkg juhtúró
5 dkg vaj vagy margarin
késhegynyi hagymakrém
néhány szál petrezselyem
1 kk mustár
10 dkg trappista sajt
1 kk curry
1 kk só

 

A paradicsomok kalapját levágjuk, majd alul is levágunk egy kicsit, hogy stabilan álljanak a paradicsomok.

Egy hegyes kis késsel kivájjuk a gyümölcsök belsejét, majd az üres paradicsomokat elrendezzük egy tálon.

A juhtúrót habosra keverjük a a vajjal, a curryvel, a mustárral, az egészen finomra vágott petrezselyemmel és a többi ízesítővel, majd megtöltjük vele a paradicsomokat.

A sajtot lereszeljük, majd meghintjük vele a paradicsomok tetejét, de még egy kis petrezselyemmel is megszórhatjuk.  Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago