Fotó: Kiwililom
A fokhagymás fűszervaj a grillezés nagy sztárja, ami még egy szelet kenyéren is képes óriási sikert aratni.
A fűszervaj elkészítése házilag is nagyon egyszerű, csupán néhány instrukciót kell követnünk, a fűszerezesnél és az ízesítésnél pedig már szabad a pálya, hiszen csak rajtunk múlik, mivel dobjuk fel a vajat. A felhasználása rendkívül változatos, legtöbben sült húsokhoz vagy párolt zöldségekhez kínálják, de egy egyszerű héjában sült burgonyához is adhatjuk, grillpartik során pedig egyenesen vétek lenne, ha nem kerülne az asztalra.
A lágy, de nem folyékony vajat keverőtálba tesszük és habosra kikeverjük.
A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk, és fakanál vagy robotgép segítségével szép simára keverjük.
Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.
Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen.
Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek. Kész a mennyei fokhagymás fűszervaj, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…