Fotó: Kiwililom
A fokhagymás fűszervaj a grillezés nagy sztárja, ami még egy szelet kenyéren is képes óriási sikert aratni.
A fűszervaj elkészítése házilag is nagyon egyszerű, csupán néhány instrukciót kell követnünk, a fűszerezesnél és az ízesítésnél pedig már szabad a pálya, hiszen csak rajtunk múlik, mivel dobjuk fel a vajat. A felhasználása rendkívül változatos, legtöbben sült húsokhoz vagy párolt zöldségekhez kínálják, de egy egyszerű héjában sült burgonyához is adhatjuk, grillpartik során pedig egyenesen vétek lenne, ha nem kerülne az asztalra.
A lágy, de nem folyékony vajat keverőtálba tesszük és habosra kikeverjük.
A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk, és fakanál vagy robotgép segítségével szép simára keverjük.
Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.
Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen.
Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek. Kész a mennyei fokhagymás fűszervaj, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…