Diéta & Egészség

Így készül a selymes fokhagymás fűszervaj

A fokhagymás fűszervaj a grillezés nagy sztárja, ami még egy szelet kenyéren is képes óriási sikert aratni.

A fűszervaj elkészítése házilag is nagyon egyszerű, csupán néhány instrukciót kell követnünk, a fűszerezesnél és az ízesítésnél pedig már szabad a pálya, hiszen csak rajtunk múlik, mivel dobjuk fel a vajat. A felhasználása rendkívül változatos, legtöbben sült húsokhoz vagy párolt zöldségekhez kínálják, de egy egyszerű héjában sült burgonyához is adhatjuk, grillpartik során pedig egyenesen vétek lenne, ha nem kerülne az asztalra.

Hozzávalók

250 g vaj
0.3 csokor petrezselyem
0.3 csokor kapor
0.3 csokor kakukkfű
0.3 csokor bazsalikom
0.3 csokor rozmaring
1 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint

 

A lágy, de nem folyékony vajat keverőtálba tesszük és habosra kikeverjük.

A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk, és fakanál vagy robotgép segítségével szép simára keverjük.

Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.

Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen.

Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek. Kész a mennyei fokhagymás fűszervaj, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

24 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago