A fokhagymás fűszervaj a grillezés nagy sztárja, ami még egy szelet kenyéren is képes óriási sikert aratni.
A fűszervaj elkészítése házilag is nagyon egyszerű, csupán néhány instrukciót kell követnünk, a fűszerezesnél és az ízesítésnél pedig már szabad a pálya, hiszen csak rajtunk múlik, mivel dobjuk fel a vajat. A felhasználása rendkívül változatos, legtöbben sült húsokhoz vagy párolt zöldségekhez kínálják, de egy egyszerű héjában sült burgonyához is adhatjuk, grillpartik során pedig egyenesen vétek lenne, ha nem kerülne az asztalra.
A lágy, de nem folyékony vajat keverőtálba tesszük és habosra kikeverjük.
A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymaprésen áttörjük, a vajhoz adjuk, és fakanál vagy robotgép segítségével szép simára keverjük.
Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal ízesíthetjük.
Amikor az állaga már megfelelő, magunk elé fektetünk egy kétrétegű alufólia darabot, ráhalmozunk egy csík bekevert vajat, majd feltekerjük úgy, hogy a kész rúdnak henger alakja legyen.
Fogyasztás előtt legalább egy éjszakán át tegyük hűtőszekrénybe, hogy összeérhessenek az ízek. Kész a mennyei fokhagymás fűszervaj, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…