Forrás: Taste of home
Bár kétségkívül egyszerűbb megvenni a boltban, a zabkeksz otthon készítve sokkal finomabb, ráadásul azt teszünk hozzá, amit csak szeretnénk.
Bár a bolti kekszek gyorsaságával nem lehet vetekedni – lévén, hogy csak a kosárba dobjuk, kifizetjük és ehetjük is -, ízben meg sem közelítik a házi változatot, amely előbbivel ellentétben nem olyan, mint a fűrészpor, és még csak adalékanyagok sincsenek benne.
A zab áldásos hatását pedig nem is kell ecsetelnünk: az értékes rostok mellett B1-vitamint, magnéziumot, szelént és foszfort is tartalmaz.
A margarint megolvasztjuk, majd habosra keverjük a cukorral és a tojással. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, zabpelyhet, sütőport az ízlés szerint adagolt fahéjjal, majd összedolgozzuk a margarinos egyveleggel.
Ízlés szerint belereszelhetjük egy fél citrom héját, illetve adhatunk hozzá őrölt gyömbért, diót, esetleg vaníliás cukrot is.
Egy tepsit vajazzunk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral, erre tegyünk a masszából kis diónyi adagokat, majd lapítsuk őket keksz formájúvá. Előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük őket.
Kész is a zabkeksz, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…