Forrás: Taste of home
Bár kétségkívül egyszerűbb megvenni a boltban, a zabkeksz otthon készítve sokkal finomabb, ráadásul azt teszünk hozzá, amit csak szeretnénk.
Bár a bolti kekszek gyorsaságával nem lehet vetekedni – lévén, hogy csak a kosárba dobjuk, kifizetjük és ehetjük is -, ízben meg sem közelítik a házi változatot, amely előbbivel ellentétben nem olyan, mint a fűrészpor, és még csak adalékanyagok sincsenek benne.
A zab áldásos hatását pedig nem is kell ecsetelnünk: az értékes rostok mellett B1-vitamint, magnéziumot, szelént és foszfort is tartalmaz.
A margarint megolvasztjuk, majd habosra keverjük a cukorral és a tojással. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, zabpelyhet, sütőport az ízlés szerint adagolt fahéjjal, majd összedolgozzuk a margarinos egyveleggel.
Ízlés szerint belereszelhetjük egy fél citrom héját, illetve adhatunk hozzá őrölt gyömbért, diót, esetleg vaníliás cukrot is.
Egy tepsit vajazzunk ki, vagy béleljünk ki sütőpapírral, erre tegyünk a masszából kis diónyi adagokat, majd lapítsuk őket keksz formájúvá. Előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük őket.
Kész is a zabkeksz, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…