Fotó: BBC
Egy kalóriaszegény, ám finom garnélás rizottó kiváló választás a húsvét utáni megviselt gyomrunkra.
Ha már húsvét, akkor sonka, tojás, kalács, krémes sütemény és még jó néhány, a gyomrot kicsit sem kímélő fogás kerül ilyenkor az asztalra. Ha te is túletted magad az ünnepek alatt, akkor érdemes egy kicsit könnyedebb vizekre evezni a következő napokban, és kellemes, ám kalóriaszegény fogásokkal kímélni a gyomrot. Egy frissítő, olaszos garnélás rizottó pedig tökéletes választás az ilyen alkalmakra.
A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
Ezután hozzátesszük a rizst, és hagyjuk, hogy megüvegesedjen.
A garnélát lemossuk és a rizshez adjuk, 1-2 percig pároljuk, majd felöntjük a fehérborral.
Mikor a rizs a bort magába szívta és fényes lett, folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük a felmelegített húslevet. Amikor a rizs al dente (roppanós, nem túl puha) lesz (kb. 18 perc kell ehhez), a maradék vajat és a petrezselymet is belekeverjük.
A kész rizottót lefedve 2 percig hagyjuk tovább főni. Előmelegített tányéron tálaljuk. Parmezánnal sajttal is meghinthetjük a végén.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…