Fotó: BBC
Egy kalóriaszegény, ám finom garnélás rizottó kiváló választás a húsvét utáni megviselt gyomrunkra.
Ha már húsvét, akkor sonka, tojás, kalács, krémes sütemény és még jó néhány, a gyomrot kicsit sem kímélő fogás kerül ilyenkor az asztalra. Ha te is túletted magad az ünnepek alatt, akkor érdemes egy kicsit könnyedebb vizekre evezni a következő napokban, és kellemes, ám kalóriaszegény fogásokkal kímélni a gyomrot. Egy frissítő, olaszos garnélás rizottó pedig tökéletes választás az ilyen alkalmakra.
A húsalaplevet felmelegítjük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és nagyobb edényben, 5 dkg forró vajon aranybarnára pirítjuk.
Ezután hozzátesszük a rizst, és hagyjuk, hogy megüvegesedjen.
A garnélát lemossuk és a rizshez adjuk, 1-2 percig pároljuk, majd felöntjük a fehérborral.
Mikor a rizs a bort magába szívta és fényes lett, folyamatos kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük a felmelegített húslevet. Amikor a rizs al dente (roppanós, nem túl puha) lesz (kb. 18 perc kell ehhez), a maradék vajat és a petrezselymet is belekeverjük.
A kész rizottót lefedve 2 percig hagyjuk tovább főni. Előmelegített tányéron tálaljuk. Parmezánnal sajttal is meghinthetjük a végén.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…