Fotó: Chowhound
Szeretitek az édesburgonyát? És a curry-t? Ha igen, érdemes összekombinálni a kettőt, ugyanis semmi sincs olyan melengető télen, mint a fűszeres édesburgonya-krémleves.
Amikor kint röpködnek a mínuszok, egy kellemesen fűszeres krémlevesnél szinte nincs is jobb lélekmelegítő. Krémlevest tulajdonképpen bármilyen zöldségből össze lehet hozni: lehet például brokkoliból, karfiolból vagy sütőtökből is, attól függően, hogy melyik zöldségekért vagyunk oda. Mi ezúttal az édesburgonyára szavaztunk, ezért ehhez hoztunk most egy receptet.
Előre gondosan kiválogatott édesburgonyát és egy nagy póréhagymát használunk hozzá: a burgonyát feldaraboljuk, a pórét felszeleteljük.
Az olajat felforrósítjuk rátesszük a vékony karikára vágott póréhagymát egy kicsit pirítjuk rajta majd rátesszük a felkockázott édesburgonyát.
Felöntjük húslevessel., majd beletesszük a babért és puhára főzzük. Ezután mehet bele a római kömény is, amely után puhára turmixoljuk.
Ezután beletesszük a tejszínt, majd frissen őrölt borssal meghintjük. Hozzáadjuk a curryt, és a sót.
A magvakat egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
Hozzáadjuk a püréhez a tejfölt, majd alaposan összeturmixoljuk.
Egy tálkába merjük az édesburgonya kémlevest, a tetejét ízlés szerint tejföllel díszítjük, és magvakat szórunk rá.
Kész az isteni édesburgonya-krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…