Fotó: Chowhound
Szeretitek az édesburgonyát? És a curry-t? Ha igen, érdemes összekombinálni a kettőt, ugyanis semmi sincs olyan melengető télen, mint a fűszeres édesburgonya-krémleves.
Amikor kint röpködnek a mínuszok, egy kellemesen fűszeres krémlevesnél szinte nincs is jobb lélekmelegítő. Krémlevest tulajdonképpen bármilyen zöldségből össze lehet hozni: lehet például brokkoliból, karfiolból vagy sütőtökből is, attól függően, hogy melyik zöldségekért vagyunk oda. Mi ezúttal az édesburgonyára szavaztunk, ezért ehhez hoztunk most egy receptet.
Előre gondosan kiválogatott édesburgonyát és egy nagy póréhagymát használunk hozzá: a burgonyát feldaraboljuk, a pórét felszeleteljük.
Az olajat felforrósítjuk rátesszük a vékony karikára vágott póréhagymát egy kicsit pirítjuk rajta majd rátesszük a felkockázott édesburgonyát.
Felöntjük húslevessel., majd beletesszük a babért és puhára főzzük. Ezután mehet bele a római kömény is, amely után puhára turmixoljuk.
Ezután beletesszük a tejszínt, majd frissen őrölt borssal meghintjük. Hozzáadjuk a curryt, és a sót.
A magvakat egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
Hozzáadjuk a püréhez a tejfölt, majd alaposan összeturmixoljuk.
Egy tálkába merjük az édesburgonya kémlevest, a tetejét ízlés szerint tejföllel díszítjük, és magvakat szórunk rá.
Kész az isteni édesburgonya-krémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…