A joghurtos padlizsánsaláta olyan finom, hogy nemcsak köretnek, de önmagában is megállja a helyét, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető és még egészséges is.
A joghurtos padlizsánsaláta a török éttermek elmaradhatatlan kelléke, amit feltétlenül érdemes elkészíteni, amíg tart a padlizsánszezon. A fűszeres joghurtos szósz a padlizsánnal abbahagyhatatlanul finom, azonban érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek.
1 csipet őrölt római kömény
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kis kis pohár görög joghurt
4 evőkanál majonéz
1 kis csokor petrezselyem zöldje
4-5 evőkanál olívaolaj
2 közepes közepes padlizsán
só, bors
A padlizsánt meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
Az olaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben, a padlizsán felét rádobjuk, és fakanállal folyamatosan kevergetve, nagy lángon megpirítjuk a kockákat.
Ha megpirult a padlizsán, akkor kiborítjuk őket egy tányérra, a serpenyőt egy papírtörlővel kitöröljük, és a maradék olajon megsütjük a többi padlizsánt is.
Egy kisebb tálban összekeverjük a joghurtot a majonézzel, ízesítjük fokhagymával, csipetnyi őrölt római köménnyel, majd ezt a mártást összekeverjük a kihűlt padlizsánnal.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meghintjük az összevágott petrezselyem zöldjével. Legalább egy órát, de ha tehetjük egy egész éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük a salátát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…