Fotó: Everyday Maven
A joghurtos padlizsánsaláta olyan finom, hogy nemcsak köretnek, de önmagában is megállja a helyét, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető és még egészséges is.
A joghurtos padlizsánsaláta a török éttermek elmaradhatatlan kelléke, amit feltétlenül érdemes elkészíteni, amíg tart a padlizsánszezon. A fűszeres joghurtos szósz a padlizsánnal abbahagyhatatlanul finom, azonban érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek.
1 csipet őrölt római kömény
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kis kis pohár görög joghurt
4 evőkanál majonéz
1 kis csokor petrezselyem zöldje
4-5 evőkanál olívaolaj
2 közepes közepes padlizsán
só, bors
A padlizsánt meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
Az olaj felét felforrósítjuk egy serpenyőben, a padlizsán felét rádobjuk, és fakanállal folyamatosan kevergetve, nagy lángon megpirítjuk a kockákat.
Ha megpirult a padlizsán, akkor kiborítjuk őket egy tányérra, a serpenyőt egy papírtörlővel kitöröljük, és a maradék olajon megsütjük a többi padlizsánt is.
Egy kisebb tálban összekeverjük a joghurtot a majonézzel, ízesítjük fokhagymával, csipetnyi őrölt római köménnyel, majd ezt a mártást összekeverjük a kihűlt padlizsánnal.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meghintjük az összevágott petrezselyem zöldjével. Legalább egy órát, de ha tehetjük egy egész éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük a salátát. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…