A káposztaleves tipikus diétás étel, ám nem csak azoknak érdemes elkészíteni, akik meg akarnak szabadulni a plusz kilótól.
A húsmentes káposztalevest elsősorban azért ajánlják fogyókúrázóknak, mivel a káposzta kalóriában és szénhidrátban szegény, míg rostban és tápanyagokban kifejezetten gazdag. Bár a diéta szó hallatán arra gyanakodhatnánk, hogy ezt a leves biztosan nem az élmény miatt fogyasztjuk, ebben azonban nagyot tévedünk.
Mi nem fogyókúrás káposztaleves receptet kerestünk, egyszerűen csak olyat, ami ízletes, és ez nekünk bevált.
Ha laktatóbbá kívánjuk tenni, akkor tehetünk bele krumplit, virslit vagy kolbászt is, mi azonban inkább a zöldségekkel és a fűszerekkel kombináltunk.
A kis fej káposztát a külső levelektől megszabadítjuk, majd egyben, alaposan leöblítjük. A hegyétől lefele vékonyra karikázzuk. A közepe táján félbevágjuk, kivágjuk a kis csutkáját, és így karikázzuk tovább. A többi zöldséget is megmossuk, és szintén felkarikázzuk.
Az olajat egy lábasban felmelegítjük, és az összes zöldséget (kivéve a paradicsomot) + a köménymagot beleforgatjuk, és kb. 10 percen keresztül közepes lángon, kevergetve enyhén megpirítjuk.
Felöntjük vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, fűszerezzük, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a fokhagymát.
Lassú tűzön, mint a húslevest, készre főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a káposzta ne főjön szét.
Borítókép forrása: Lénárd Gitta
Recept forrása: Mindmegette
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…