Fotó: Fat Free Vegan Kitchen
Kevés olyan megosztó zöldség van, mint a kelbimbó, pedig hiszitek vagy sem, a kelbimbóleves finom is tud lenni!
A kelbimbó kifejezetten téli zöldség, és bár nagyon egészséges, a többség általában nem tudja mit kezdjen vele, sokakat ugyanis még mindig a menzás rémálom gyötri, ahol többnyire a húslevesben úszkálva találkozhattunk vele.
A mini káposztára hajazó zöldség tehát hátránnyal indul, pedig ha jól készítjük el nagyon finom tud lenni: a lényeg, hogy semmiképpen ne főzzük túl, máskülönben kellemetlen kénes szagot fog árasztani, és még túl is vizesedik. Fontos még emellett, hogy a zöld, tömör példányokat válasszuk a boltban, ugyanis a sárgás levelűek már nem frissek.
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felkockázzuk, a répákat karikára, a karalábét és zellert pedig kockákra vágjuk. Ezután olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd sózzuk és hozzádobjuk a a sárga- és a fehérrépát, a zellert és a karalábét, összerázzuk, keverjük, és egy kicsit hagyjuk pirulni.
Aláöntünk fél pohár vizet, majd megszórjuk a pirospaprikával és a kukoricaliszttel, és az egészet jó alaposan összeforgatjuk, miközben ügyeljünk arra, hogy ne kapjon oda. Felöntjük vízzel, és beledobjuk a kelbimbókat is. Fűszerezzük, és fedő alatt lassú tűzön megfőzzük. A végén megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
Kész is a kelbimbóleves, tálalás után ízlés szerint egy kanál tejfölt keverhetünk bele.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…