A töltött hokkaido tök ízlés szerint variálható finom és laktat fogás, ráadásul gyorsan összedobható tepsis egytálételként is megállja a helyét.
A japán hokkaido tök az elmúlt években egyre több helyen bukkan fel a hazai boltokban. A vékony bőrű, narancssárga színű téli finomság az egyik legédesebb tökfajta, így önmagában, sütőben készítve is nagyon finom, ha azonban csavarnánk egyet a dolgon, akkor érdemes kipróbálni a töltött verziót, így még látványosabb és sokrétűbb lesz a végeredmény.
1 kg hokkaido
200 g darált hús
1 póréhagyma
1 paradicsom(ok)
1 marék petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál tejföl
100 g feta sajt
Cayenne-i bors
só
vaj
A töknek a felső részét levágjuk, kikaparjuk a magokat, majd 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Közben a póréhagymát felvágjuk, fokhagymát felaprítjuk, paradicsomot felkockázzuk. A darált húst kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, és körülbelül még öt percig együtt pirítjuk őket.
Megszórjuk a cayenne borssal és az apróra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, majd a tejfölt is hozzákeverjük.
A keverékkel megtöltjük a tököt, majd néhány kocka feta sajttal is megszórjuk.
A tökre visszahelyezzük a tetőt, majd 180 fokra előmelegített sütőben még 20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…