fotó: Madeline Lu
A töltött hokkaido tök ízlés szerint variálható finom és laktat fogás, ráadásul gyorsan összedobható tepsis egytálételként is megállja a helyét.
A japán hokkaido tök az elmúlt években egyre több helyen bukkan fel a hazai boltokban. A vékony bőrű, narancssárga színű téli finomság az egyik legédesebb tökfajta, így önmagában, sütőben készítve is nagyon finom, ha azonban csavarnánk egyet a dolgon, akkor érdemes kipróbálni a töltött verziót, így még látványosabb és sokrétűbb lesz a végeredmény.
1 kg hokkaido
200 g darált hús
1 póréhagyma
1 paradicsom(ok)
1 marék petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál tejföl
100 g feta sajt
Cayenne-i bors
só
vaj
A töknek a felső részét levágjuk, kikaparjuk a magokat, majd 180 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Közben a póréhagymát felvágjuk, fokhagymát felaprítjuk, paradicsomot felkockázzuk. A darált húst kevés vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a paradicsompürét, és körülbelül még öt percig együtt pirítjuk őket.
Megszórjuk a cayenne borssal és az apróra vágott petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, majd a tejfölt is hozzákeverjük.
A keverékkel megtöltjük a tököt, majd néhány kocka feta sajttal is megszórjuk.
A tökre visszahelyezzük a tetőt, majd 180 fokra előmelegített sütőben még 20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…